SKF pokreće novi asortiman ležaja SKF Nautilus na izložbi EWEA 2012.

SKF je bio jedan od izlagača i govornika na godišnjoj konferenciji EWEA koja je održana u Copenhagenu 16-19. aprila. Ove godine SKF je iskoristio priliku na događaju da predstavi široki asortiman ležaja SKF Nautilus. Konferencija sa svojom trgovačkom izložbom glavno je mjesto sastanka za sve industrije u Evropi.

European Wind Energy Association (EWEA) 2012
European Wind Energy Association (EWEA) 2012
Ležaji SKF Nautilus nude projektantima slobodu razvoja za veliki izbor turbina i mogućnost da prilagode svoja rješenja. Uz povećanu prilagodbu, servisni intervali mogu biti duži te pouzdanost u radu povećana – što je zahtjev tržišta.

Na ručak koji je održan u ponedjeljak popodne u SKF-ovom paviljonu pozvani su kupci i novinari. Mnogi su se okupili da pogledaju i poslušaju Kenta Viitanena, Direktora za SI Renewable Energy, koji je predstavljao model SKF Nautilus i razgovarao o potrebama tržišta i prednostima koji donosi novi proizvod. Andreas Urban, inženjer za razvoj poslovanja i voditelj projekta za prošireni asortiman objasnio je nove karakteristike proizvoda SKF Nautilus i kako je razvijeno novo rješenje u bliskoj saradnji s kupcima.

U stvari, neki kupci su već počeli raditi s novim proizvodom SKF Nautilus.
"Odgovor je jako pozitivan." rekao je Kent Viitanen. Tržište zahtjeva veće i zahtjevnije turbine i novi SKF Nautilus ispunjava ove zahtjeve."

SKF nudi veliki asortiman proizvoda i usluga na području energije vjetra i može ponuditi takve proizvode i usluge koje služe cijeli životni vijek turbine.
"Potreba za energijom će sve više rasti. Vjerujem da tržište energije vjetra ima sjajnu budućnost jer je vjetar najisplativija obnovljiva energija današnjice." rekao je Kent Viitanen.
SKF logo