SKF nastavlja vrtiti svijet motocikala

Prošle sedmice tokom ASI motokros izložbe u Imoli (Italija) dodijeljene su komemorativne plakete petorici velikih švedskih šampiona koji su dominirali motokros trkama od 1955. do 1965.

Komemorativne SKF-ove plakete dodijeljene su Bill Nilssonu, Sten Lundinu, Rolf Tibblinu, Torsten Hallmanu, Gunnar Johanssonu za njihovu odanost švedskim motociklističkim markama Husqvarna, Lito i Monark koji su stvarali i nastavljaju stvarati fantastičnu motokros historiju širom svijeta.

Događaj se završio na ASI motokros izložbi koja se održala u gradu Imola u Italiji (u blizini Bologne) od 25. do 27. maja. To je novi događaj organiziran u historijskom dijelu grada Imola, mjestu gdje je talijanski motokros rođen i gdje su se održavali evropski i svjetski šampionati od 1948. do 1965.

Već više od 100 godina SKF sudjeluje u motociklističkim trkama širom svijeta, unoseći svoje inženjersko znanje i najsofisticiranija tehnološka rješenja u njihove krugove. Novi proizvodi visokih radnih karakteristika za off-road sektor, kao što su brtve za viljuške za motocikle koji se trenutno prodaju na tržištu, opipljiv su primjer.SKF logo