SKF se nastavlja družiti sa djecom iz cijelog svijeta

Nogometni turnir "Meet the World", u organizaciji SKF-a, već je u završnoj fazi u 20 zemalja svijeta. Ukupno 21 tim će sudjelovati na turniru Gothia Cup – sedmica prepuna nogometa, prijateljstva i zabave!

Francuska
Francuska
Litvanija
Litvanija
Indonezija
Indonezija
Tom Johnstone, predsjednik i glavni izvršni direktor kompanije SKF objašnjava: “Naša održiva budućnost gradi se na znanju, razumijevanju i poštovanju, sve ono što počinje još s djecom – njihovi snovi, ideje i želje. Mi želimo otvoriti umove, potaknuti dijaloge i stvoriti šanse koje bi inače ostale samo snovi. Zato smo se obavezali da podržavamo mlade u državama u kojima smo prisutni. Turnir SKF Meet the World daje nam šansu da lokalno pozitivno utječemo i da ljudi bolje upoznaju kompaniju SKF.”

Turniri širom svijeta
SKF Francuska odabrao je da podrži Kim Källström trofej* u vidu ekskluzivnog partnerstva sa Specijalnom Olimpijadom Francuske (SOF). Misija olimpijade je da omogući mladim ljudima s urođenim manama da se dokažu zahvaljujući sportu. Na kraju turnira u Francuskoj, tim IMPRO** Membrey ponosno je stao na pobjedničko postolje.

Jean-Luc Oudot, jedan od dva menadžera IMPro tima, rekao je: “Sport je za njih jako važan i pomaže nam da podržimo njihove treninge. Ovo iskustvo je dio pedagoškog programa za tinejdžere i ono podiže timski duh.”

U Litvaniji je SKF po drugi put organizirao turnir "Meet the World". Turnir je održan u maju i na njemu je učestvovalo deset juniorskih timova iz sedam država. Pobjednik turnira bio je tim Panevėžio FA iz grada Panavėžys.

SKF Indonezija organizira ovaj turnir već četiri godine. Ove godine je 16 timova odigralo 240 utakmica prije završetka finala na stadionu Ciracas u Istočnoj Jakarti. Pobjednik je bio tim ASIOP Apacinti.

Gothia Cup i Meet the World
Gothia Cup je najveći svjetski kup nogometa za mlade. Od njegovog početka 1975, kup je imao skoro 950.000 učesnika iz 127 država. S blizu 70 država koje učestvuju svake godine, Gothia Cup je i dalje najinternacionalniji svjetski turnir. SKF je pokrenuo turnir "Meet the World" 2007. godine kada je SKF postao glavni partner kupa Gothia Cup.

Utakmice se održavaju od 14-20. jula. Posjetite našu stranicu www.skf.com/mtw tokom te sedmice da biste pročitali više o našim timovima.

Države koje učestvuju u turniru SKF Meet the World 2013. su:
Albanija, Brazil, Bugarska, Češka Republika, Kanada, Kina, Estonija, Francuska, Indija, Indonezija, Latvija, Litvanija, Malazija, Meksiko, Njemačka, Portugal, Rumunija, Slovenija, Rusija i Zambija.

* Kim Källström trofej predstavlja kooperaciju između Gothia kupa, Specijalne Olimpijade Evropa/Evroazija, Specijalne Olimpijade Švedske i švedskog nacionalnog igrača Kima Källströma.
**IMPRO: medicinski profesionalni instituti
SKF logo