SKF Meet the World u akciji

Nogometni turnir "Meet the World" koji organizira SKF je već pokrenut u 24 države svijeta. Pobjednički tim iz svake države ići će u Švedsku, u Gothenburg, u julu i sudjelovati na kupu Gothia Cup. São Paulo FC pobjednik je u Cajamaru, Brazil. São Paulo FC pobjednik je u Cajamaru, Brazil.

Pobjeda na turniru SKF Meet the World znači da će São Paulo FC sudjelovati ovog ljeta na kupu Gothia Cup. Šesnaest timova iz različitih dijelova Brazila sudjelovalo je na turniru. Ovo će biti prvi puta da tim putuje u inostranstvo gdje će predstavljati svoj klub i svoju školu.

Igor Martins, lijevi vezni igrač tima izjavljuje:
"Nisam moga ni zamisliti da ću tako mlad ići u inostranstvo i jako sam ponosan što predstavljam moj tim i Brazil na tako važnom turniru kao što je Gothia Cup."

Kvalifikacije
SKF je pokrenuo "Meet the World" 2007. kada je SKF postao glavni partner turnira Gothia Cup. Ove godine nogometni turniri se odvijaju u 24 države u kojima je prisutan SKF. Cilj nam je stvoriti globalno sastajalište mladih, bez obzira na njihov spol, socijalnu pozadinu, godine, kulturu ili vjeru.

Svjetski kup mladih
Gothia Cup je najveći svjetski kup nogometa za mlade. Od njegovog početka 1975, kup je imao skoro 950.000 učesnika iz 127 država. S blizu 70 država koje učestvuju svake godine, Gothia Cup je i dalje najinternacionalniji svjetski turnir.

Igre počinju 16. jula, dok se finale održava 20-21. jula. Tokom sedmice negdje oko 1600 timova će odigrati oko 5000 utakmica.

Timovi turnira SKF Meet the World
Timovi koji će sudjelovati na turniru "Meet the World 2012" pored Brazila su Albanija, Argentina, Bugarska, Češka Republika, Estonija, Francuska, Grčka, Indija, Indonezija, Kina, Kolumbija, Kenija, Latvija, Litvanija, Malazija, Meksiko, Njemačka, Portugal, Rusija, Slovenija, UK, SAD i Zambija.

SKF logo