SKF u partnerstvu s kompanijom Protean Electric na razvoju pogonskih rješenja za tržište hibridnih i električnih vozila

2013 January 15, 13:00 CET

SKF je potpisao ugovor o strateškom partnerstvu s američkom kompanijom Protean Electric prema kojem će SKF isporučivati svoju stručnost i napredna rješenja za automobilsku industriju za Proteanov električni pogon u točkovima za tržišta hibridnih i električnih vozila.

 

Strateško partnerstvo Protean-SKF predstavlja petogodišnji ugovor koji se inicijalno fokusira na jedinstveni sistem za ležaje točka s integriranim brtvama i senzorima razvijenim posebno za Protean Electric. Osim ovog inicijalnog projekta, kompanije će tražiti nova područja saradnje koja se grade na njihovim osnovnim stručnostima.

 

“Usklađeno s našom strategijom SKF BeyondZero, SKF se obavezao na razvoj tehnologije koja će podržati tržište električnih i hibridnih vozila da još više smanje emisiju ugljika u budućnosti. Kombinacija našeg inženjerskog znanja s Proteanovom stručnošću u proizvodnji točkova sa ugrađenim motorima, predstavlja odličan način da razvijemo ovo

tržište.” izjavio je Tryggve Sthen, Predsjednik, SKF Automotive.

 

Protean Electric vodeća je kompanija na polju čistih tehnologija koja projektuje, razvija i proizvodi Protean Drive™, potpuno integriran motor u točkovima, rješenje za direktan prenos za električna hibridna vozila.

 

“Izuzetno smo zadovoljni što smo SKF-ovi partneri.” rekao je Bob Purcell, predsjednik i CEO, Protean Holdings Corp. “Dizajn ležaja ima značajan utjecaj na rad motora u točkovima i samo SKF može isporučiti ležaj koji ispunjava zahtjeve ove jedinstvene primjene. K tome, oni posjeduju znanje i stručnost da podrže puni razvojni radni vijek i serijsku proizvodnju.”

 

Gothenburg, 15. januar 2013.

 

Aktiebolaget SKF

  (publ)

 

Za dodatne informacije, molimo obratite se:

Media Hotline: +46 31 337 2400


Rebecca Janzon,
Direktor, Odnosi sa štampom
tel: +46 31-337 3880, mobilni: +46 727-173880, e-mail: rebecca.janzon@skf.com

 

Marita Björk, Vodilac Odnosa sa investitorima
tel: +46 31-337 1994, mobilni: +46 705-181994, e-mail: marita.bjork@skf.com

 

SKF je vodeći svjetski dobavljač za ležaje, brtve, mehatroniku, sisteme podmazivanja i usluge koje uključuju tehničku podršku, održavanje i pouzdanost, inženjerska savjetovanja i obuku. SKF je predstavljen u više od 130 država i ima oko 15.000 distributerskih lokacija širom svijeta. Obim prodaje u 2012 iznosio je 64.757 milijarde švedskih kruna, a broj zaposlenih bio je 46.775. www.skf.com

 

® SKF je registrovani zaštitni znak SKF Group.

™ BeyondZero je zaštitni znak SKF Group.

Preuzmi komplet za štampu

SKF logo