SKF ProFlex sistem automatskog podmazivanja poboljšava efikasnost kontejnerskih dizalica

 • Priča
  Proflex na dizalici
  Proflex na dizalici

  2013 February 25, 13:00 CET

  SKF je ugradio sistem automatskog podmazivanja SKF Proflex u dizalice terminala MSC Home udrugoj najvećoj luci u Evropi, belgijskom Antwerpenu, omogućavajući kupcu da smanji ručno održavanje za oko 1900 sati godišnje.

   

  U prosjeku, kupac je trošio oko 90 sati na ručna podmazivanja, a što se vršilo kada dizalice nisu bile u radu. Kako promet kontejnera u lukama doživljava dvocifreni godišnji rast, upravitelji terminalima sreću se s povećanim vremenskim pritiskom i skraćenim vremenom za održavanje u kojem mogu izvesti svoje radove.

   

  “Automatiziranjem podmazivanja,SKF ProFlex sistem predstavlja idealno rješenje za naše kupce. Prethodno ručno podmazivanje zahtijevalo je godišnje puno radnih sati po dizalici. SKF ProFlex sistemi sada povećavaju raspoloživost dizalica i pomažu u smanjivanju vremena van rada te gubitaka u produktivnosti. Sistemi uklanjaju sigurnosne rizike kojima su izloženi radnici pri ručnom podmazivanju dizalica.” izjavio je Henrik Lange, SKF Predsjednik, Industrijska tržišta, Strateške industrije.

   

  SKF ProFlex sistem sadrži pumpnu jedinicu koja isporučuje mast u liniju progresivnih hranilica koje automatski mogu isporučiti određenu količinu sredstva za podmazivanje na do 150 tačaka za podmazivanje. Instalirani sistem u luci podmazuje osnovu točka, vitlo i dizalicu, isporučujući tačnu količinu sredstva za podmazivanje na više od 60 tačaka na svakoj dizalici. Dodatno, SKF je ubacio u svaki SKF ProFlex sistem kontrolne opcije za pumpe, razvodnike i hranilice, omogućavajući tako kupcu da nadzire sistem iz ureda i održava dizalice u optimalnom stanju.

   

  Gothenburg, 25. februar 2013.

   

  Aktiebolaget SKF

    (publ)

   

  Dalje informacije potražite od:
  Nia Kihlström, SKF Group Communication, tel: +46 31-337 28 97,

  mobitel: +46 706 67 28 97, e-mail:nia.kihlstrom@skf.com

   

  Colin Roberts, SKF Group Communication, tel +31 30 6075608,

  mobitel: +31 653 944 111, e-mail:colin.roberts@skf.com

   

   

  SKF je vodeći svjetski dobavljač za ležaje, brtve, mehatroniku, sisteme podmazivanja i usluge koje uključuju tehničku podršku, održavanje i pouzdanost, inženjerska savjetovanja i obuku. SKF je predstavljen u više od 130 država i ima oko 15.000 distributerskih lokacija širom svijeta. Godišnja prodaja za 2012. godinu iznosila je 64.575 miliona švedskih kruna, dok je broj zaposlenih iznosio 46.775. www.skf.com

 • Slika

Preuzmi komplet za štampu

SKF logo