Već treću godinu za redom SKF osvaja nagradu "2012 Supplier of the Year" (Dobavljač godine 2012.) od kompanije General Motors

2013 March 19, 16:21 CET

Podružnica SKF Sealing Solutions Korea Co., Ltd. dobija već treću godinu za redom prestižnu nagradu Dobavljača godine od kompanije GM.

 

“SKF Sealing Solutions Korea Co., Ltd odigrala je kritičnu ulogu u GM-ovom uspjehu 2012. sa svojom posvećenošću i predanošću da stalno premašuje naša očekivanja svojom inovativnošću, pravovremenom isporukom visokokvalitetnih proizvoda i usluga te stvaranju izvanrednih vrijednosti.” izjavio je Grace Lieblein, Potpredsjednik GM-a, Global Purchasing and Supply Chain. “Oduševljeni smo što nagradu dodjeljujemo kompaniji SKF Sealing Solutions Korea Co., Ltd, koju smatramo vrhunskim dobavljačem.”

 

GM-ova nagrada "Supplier of the Year" (SOY), koja je pokrenuta kao globalni program 1992, prepoznaje doprinos GM-ovih dobavljača u 2012. kao dio globalnog postignuća kompanije na polju proizvoda i rezultata. Za nagradu u 2012. GM je odabrao 83 dobavljača koji predstavljaju GM-ovo viđenje najboljeg što automobilska industrija može ponuditi u inovativnim tehnologijama, vrhunskom kvalitetu, izvrsnoj podršci kod lansiranja novih proizvoda, upravljanju u kriznim situacijama i konkurentnim ukupnim troškovnim rješenjima za kompaniju. 

 

"Ponovno dobijanje ove nagrade od GM-a zaista potvrđuje kako je jaka naša predanost isporučivanju onoga što naš kupac zaista treba. Sve je u razumijevanju poslovanja naših kupaca i njihovih zahtjeva te naših isporuka u skladu s očekivanjima. To je rezultat timskog rada i izuzetno sam ponosan na napore koje ulaže SKF-ov tim." izjavio je gosp. Tryggve Sthen, Predsjednik SKF Automotive.

 

“Izuzetna nam je čast primiti ovu nagradu već treću godinu za redom. Ponosno možemo reći da neprekidno radimo na tome da ispunimo visoke zahtjeve naših kupaca. To što je to prepoznao i GM, izuzetno je inspirativno za nas." rekao je gosp. Yongjoon Hur, Generalni direktor SKF Sealing Solutions Korea.

 

Nagrada je uručena u muzeju afričko-američke historije Charles H. Wright u Michiganu, SAD, na proslavi dobavljača godine, 13. marta 2013.  

 

Gothenburg, 19. mart 2013.

 

Aktiebolaget SKF

 (publ)

 


Za dodatne informacije, molimo obratite se:

Nia Kihlström, SKF Group Communication, tel: +46 31-337 28 97,

mobitel: +46 706 67 28 97, e-mail: nia.kihlstrom@skf.com

 

Colin Roberts, SKF Group Communication, tel +31 30 6075608,

mobitel: +31 653 944 111, e-mail: colin.roberts@skf.com

 

 

SKF je vodeći svjetski dobavljač za ležaje, brtve, mehatroniku, sisteme podmazivanja i usluge koje uključuju tehničku podršku, održavanje i pouzdanost, inženjerska savjetovanja i obuku. SKF je predstavljen u više od 130 država i ima oko 15.000 distributerskih lokacija širom svijeta. Obim prodaje u 2012 iznosio je 64.757 milijarde švedskih kruna, a broj zaposlenih bio je 46.775. www.skf.com

 

 

® SKF je registrovani zaštitni znak SKF Group.

™ BeyondZero je zaštitni znak SKF Group.

SKF logo