SKF-ova fabrika ležaja u Ahmedabadu u Indiji dobitnik je LEED Gold certifikata

2013 March 27, 13:00 CET

Gothenburg, 27. mart 2013. SKF objavljuje da je novoizgrađena tvornica ležaja u Ahmedabadu u Indiji nagrađena priželjkivanim LEED (Leadership in Energy and Environmental Design - Predvodništvo u enrgetskom i ekološkom dizajnu) Gold certifikatom koji dodjeljuje IGBC (Indijsko vijeće zelenih građevina). S ovim certifikatom tvornica u Ahmedabadu postala je prva tvornica ležaja u Indiji koja je certificirana po LEED standardima i treći SKF-ov pogon u svijetu koje je dobilo LEED certifikat.

Tom Johnstone, SKF predsjednik i izvršni direktor izjavljuje, “SKF je prije nekoliko godina donio odluku da će svi naši novi pogoni biti građeni u skladu sa LEED standardima. Izuzetno mi je zadovoljstvo da je Ahmedabad osvojio zlatni status, što će potvrditi da smo postigli vrhunske rezultate u zaštiti okoline – minimizirajući lokalne i globalne utjecaje koliko god je to moguće. Ovo je važan korak za nas u postizanju naših novih ambicioznih klimatskih ciljeva koji su pokrenuti prošle godine. Težimo da smanjimo naš utjecaj na prirodnu okolinu kroz puni lanac vrijednosti, od sirovina koje biramo preko načina na koji vodimo naše poslovanje pa do razvoja prilagođenih rješenja kao što su proizvodi iz portfolia SKF BeyondZero.”

"Važno je da se rast poslovanja izvede bez kompromitovanja održive budućnosti. SKF India je predana održivom rastu i to se odražava u svemu što radimo. Sa ovim certifikatom, tvornica u Ahmedabadu otvara novu stranicu na putovanju održivosti za SKF u Indiji." izjavio je Shishir Joshipura, Generalni direktor i Direktor za državu, SKF, Indija.

Odlike koje su omogućile da pogon osvoji LEED Gold certifikat:

- Energetska efikasnost: Tvornica ima za 23% bolju energetsku efikasnost u poređenju sa uobičajenim građevinskim standardima.
- Smanjena potrošnja vode: Iskorištava se 30% manje vode u odnosu na uobičajene građevinske standarde.
- Izvrstan kvalitet unutrašnjeg zraka.
- Manji sveukupni lokalni i globalni utjecaj na okolinu.

Aktiebolaget SKF
(publ)


Za dodatne informacije, molimo obratite se:
Media Hotline: +46 31 337 2400
Za odnose sa javnošću: Rebecca Janzon, +46 31-337 3880; +46 727-173 880; rebecca.janzon@skf.com
Za odnose sa investitorima: Marita Björk, +46 31-337 1994; +46 705-181 994; marita.bjork@skf.com


SKF je vodeći svjetski dobavljač za ležaje, brtve, mehatroniku, sisteme podmazivanja i usluge koje uključuju tehničku podršku, održavanje i pouzdanost, inženjerska savjetovanja i obuku. SKF je predstavljen u više od 130 država i ima oko 15.000 distributerskih lokacija širom svijeta. Obim prodaje u 2012 iznosio je 64.757 milijarde švedskih kruna, a broj zaposlenih bio je 46.775. www.skf.com

® SKF je registrovani zaštitni znak SKF Group.
™ BeyondZero je zaštitni znak SKF Group.


SKF logo