SKF je dobio narudžbu u vrijednosti od preko 200 miliona švedskih kruna za servisne aktivnosti u Latinskoj Americi

 • Priča

  2013 June 24, 11:00 CEST

  SKF će za kupce proračunati životni ciklus sredstava i ukupne troškove vlasništva <1 />

  Gothenburg, Sweden, 24 Jun, 2013: SKF je nedavno dobio niz dugoročnih ugovora za pružanje servisnih usluga kompanijama u Latinskoj Americi a koji se odnose na podmazivanje mašina </ 1> i praćenje stanja </ 2>. </ 3>

   

  "Troškovi održavanja čine veliki dio ukupnih troškova vlasništva. Ono što radimo za kupce je upoznavanje sa njihovim privređivanjem i primjena stečenog znanja kako bi im poboljšali produktivnost i povećali životni vijek njihove opreme, "kaže Wim Stam, regionalni direktor Latinske Amerike za SKF industrijsko tržište, regionalnu prodaju i usluge.

   

  Jedan od njih, petogodišnji ugovor vrijedan 115 miliona švedskih kruna, predstavlja pružanje usluga održavanja jednom od najvećih brazilskih proizvođača u metalskoj industriji. Kao dio ugovora baziranog na rezultatima, SKF će pregledati i pratiti stanje mašina svojih kupaca te preduhitriti potencijalne probleme i spriječiti kvarove.

   

  Sljedeći je četverogodišnji ugovor o uslugama podmazivanja u Peruu, vrijedan 55 miliona švedskih kruna, po kojem će SKF isporučiti alate za podmazivanje za jednog od najvećih svjetskih proizvođača bakra. SKF će biti planer, snabdjevač, izvođač i upravljač sistemima za podmazivanje rudarske opreme, koja uključuje kamione, kopačice i bušilice, kao i opremu u koncentratorskim postrojenjima, uključujući pokretne trake, drobilice, mlinove itd.

   

  U Čileu, SKF je potpisao 34 miliona švedskih kruna vrijedan tehnološki ugovor za jednog od glavnih proizvođača bakra. Projekat će se fokusirati na praćenje stanja ključne rudarske opreme u koncentratorskim i pećnim postrojenjima. SKF će obezbijediti proizvode, specijalizirane detaljne inženjerske usluge, projekt instalacija i nadzor.

   

  Uz to, SKF je nedavno osigurao petogodišnji ugovor vrijedan 10 miliona švedskih kruna sa kompanijom u Ekvadoru koja nudi rješenja za pakovanje. SKF usluge za upravljanje imovinom kupaca uključivat će strategiju ​​planiranja i poboljšanja održavanja, te aktivnosti na održavanju, uključujući i upravljanje podmazivanjem, na trajnoj osnovi.

   

  Aktiebolaget SKF

  (publ)


  SKF je vodeći svjetski dobavljač za ležaje, brtve, mehatroniku, sisteme podmazivanja i usluge koje uključuju tehničku podršku, održavanje i pouzdanost, inžinjerski konzalting i obuku. SKF je zastupljen u više od 130 zemalja i ima oko 15.000 distributerskih lokacija širom svijeta. Obim prodaje u 2012 iznosio je 64.757 milijarde SEK, a broj zaposlenih bio je 46.775. www.skf.com </ 1> <2 />
  SKF ® je registrovani zaštitni znak Grupacije SKF. <1 />SKF ® je zaštitni znak Grupacije SKF. <1 />


   

 • Slika

Preuzmi komplet za štampu

SKF logo