SKF proširuje obim SKF-ovih energetski efikasnih kugličnih ležaja s dubokim utorima za veće elektromotore

 • Priča
  E2 ležaj za elektromotor
  E2 ležaj za elektromotor

  2013 November 04, 09:00 CET

  Gothenburg, 4. novembar 2013: Od pokretanja proizvodnje SKF-ovih energetski efikasnih (E2) kugličnih ležaja s dubokim utorima u februaru 2008. SKF je proširio obim ciljajući veće elektromotore do 350 kW (500 KS).

  “Kupci uvijek traže načine kako smanjiti potrošnju energije i stvaranje stakleničkih gasova. Ovo proširenje E2 asortimana na veće ležaje znači mogućnost ostvarivanja još veće uštede kod mnogih aplikacija i industrija.", izjavila je Chiara Forlani, Marketinški direktor segmenta Electric Motor u SKF-u.

  Neki proizvođači originalne opreme i krajnji korisnici već su usvojili novo rješenje i već ostvaruju koristi koje im donose SKF-ovi energetsko efikasni ležaji.

  Nove veličine će omogućiti servisnim radionicama da ponude dodatne načine smanjenja troškova svojim kupcima.

  “Kao SKF-ovi certificirani serviseri uvijek koristimo SKF-ove ležaje pa je prijedlog da testiramo poboljšani ležaj predstavljao pravi izazov. Registrovali smo uštedu od 150 W na potpuno novom motoru od 7,5 kW jednog poznatog proizvođača, što predstavlja dobru uštedu za jedan mali motor. Potencijal uštede za veće motore je ogroman te ukoliko se primjene u većoj mjeri u svakom industrijskom pogonu. Uz to, osobine novog SKF E2 ležaja povećavaju radni vijek motora, kao dodatnu korist za naše industrijske korisnike što također pojačava naša dobra nastojanja na tržištu.”, izjavio je Matt Fletcher, Izvršni direktor, Fletcher Moorland Ltd.

  SKF-ovi energetski efikasni ležaji smanjuju gubitke uslijed trenja za najmanje 30 procenata u usporedbi sa standardnim SKF ležajima. Dizajnirani su za primjene kod lakših odnosno srednjih opterećenja kao što su elektromotori, pumpe, sklopovi zupčanika i transportne trake.  Aktiebolaget SKF
  (publ)

  Za dodatne informacije molimo kontaktirajte:
  Za odnose sa javnošću: Nia Kihlström, +46 31-337 2897; +46 706 67 28 97; nia.kihlstrom@skf.com

  SKF je vodeći svjetski dobavljač za ležaje, brtve, mehatroniku, sisteme podmazivanja i usluge koje uključuju tehničku podršku, održavanje i pouzdanost, inženjerska savjetovanja i obuku. SKF je predstavljen u više od 130 država i ima oko 15.000 distributerskih lokacija širom svijeta. Godišnja prodaja za 2012. godinu iznosila je 64.575 milijardi švedskih kruna, dok je broj zaposlenih bio 46.775. www.skf.com

  ®SKF je registrovani zaštitni znak SKF Group. • Slika

Preuzmi komplet za štampu

Komplet za štampu (658 KB)

SKF logo