Nove serije SKF SYSTEM 24 TLSD pružaju jednostavno, automatsko podmazivanje

SKF SYSTEM 24 elektromehanički automatski podmazivač u jednoj tački TLSD serije
SKF SYSTEM 24 elektromehanički automatski podmazivač u jednoj tački TLSD serije

2013 November 15, 07:32 CET

Podmazivač TLSD Series je elektromehanički podmazivač u jednoj tački koji pruža direktno ili daljinsko podmazivanje.

Gothenburg, 15. novembar 2013: SKF je pokrenuo proizvodnju nove serije SKF SYSTEM 24 TLSD elektromehaničkih automatskih podmazivača. Novi podmazivači su pouzdani, jednostavni za montažu i prikladni za veliki izbor aplikacija, za korištenje u podmazivanju, od pumpi, ventilatora i puhaljki pa do transportera, dizalica i pomičnih stepenica. 

Robustna konstrukcija novog TLSD podmazivača posebno je prikladna za upotrebu u aplikacijama kod kojih je prisutan visok nivo vibracija ili promjene radnih temperatura. Dostupna je i posebna verzija za primjenu na niskim temperaturama. U svakoj primjeni proizvod pruža efikasno rješenje za podmazivanje ležaja, vratila i vretena, produžujući tako radni vijek mašine i smanjujući troškove održavanja.

“TLSD podmazivač pouzdan je proizvod jednostavan za upotrebu. Prozirni rezervoar omogućuje brzu vizuelnu provjeru nivoa maziva, dok programibilna pogonska jedinica pruža više opcija i veću fleksibilnost s jasnijim LED ekranom nego što je to kod konkurentnih uređaja.”, objašnjava Guus Willems, Inženjer za razvoj proizvoda u SKF-u.

TLSD Series predstavlja samostalan uređaj koji se sastoji od rezervoara sa sredstvom za podmazivanje i jedinicom napajanom baterijom koja se može programirati da propušta sredstvo za podmazivanje u različitim mjesečnim postavkama. Povezivanje sa mašinama vrši se bilo direktnom montažom ili preko linije za punjenje, u oba slučaja veza završava standardnim G1/4 navojem.

Rezervoar se može naručiti u dvije veličine (125 ml i 250 ml) napunjen sa SKF-ovim uljima ili mazivima visokih radnih karakteristika. Maksimalni radi pritiska iznosi 5 bara.

Pogonska jedinica upotrebljava jednostavni rotacijski prekidač zaštićen plastičnim poklopcem kojim programirate TLSD podmazivač da otpušta sredstvo za podmazivanje u željenim intervalima. Dodatno, zeleno-žuto-crveni LED ekran vidljiv iz svih uglova jasno poput semafora pokazuje radno stanje uređaja.

TLSD podmazivač i kompleti za dopunu nisu na ponudi/prodaji/upotrebi u Njemačkoj, Francuskoj i SAD-u.

Aktiebolaget SKF
(publ)

Za dodatne informacije molimo kontaktirajte: Odnosi sa javnošću: Monique Turner, +1 267-436-6836; +1 215-801-8722; monique.turner@skf.com

SKF je vodeći svjetski dobavljač za ležaje, brtve, mehatroniku, sisteme podmazivanja i usluge koje uključuju tehničku podršku, održavanje i pouzdanost, inženjerska savjetovanja i obuku. SKF je predstavljen u više od 130 država i ima oko 15.000 distributerskih lokacija širom svijeta. Godišnja prodaja za 2012. godinu iznosila je 64,757 milijardi švedskih kruna, dok je broj zaposlenih bio 46.775. www.skf.com

® SKF je registrovani zaštitni znak SKF Group.
™ BeyondZero je zaštitni znak SKF Group.


SKF logo