SKF osvaja nagradu ”Dobavljača 2013. godine” u logistici koju dodjeljuje GROUPAUTO International

2013 November 15, 12:00 CET

Na sastanku GROUPAUTO International Supplier, koji je održan u Palma de Mallorci, 22–24. oktobra, SKF-u je dodijeljena prestižna nagrada "Dobavljač 2013. godine" u logistici koju dodjeljuje poznata trgovačka grupa na tržištu automobilskih rezervnih dijelova.

Ovo je drugi put unutar tri godine da je GROUPAUTO International izdvojila SKF kao izvanrednog dobavljača.

SKF je partner s GROUPAUTO International već skoro 20 godina i doprinosi uspjehu njihove mreže. Cilj zajedničkog rada uvijek je bila kombinacija profesionalizma mreže GROUPAUTO International sa snagom velikih proizvođača, kao što je SKF. Ovaj odnos jačao je sa svakom godinom.

Christer Cedervall, Globalni direktor za SKF Vehicle Aftermarket, izjavljuje: “Partnerstvo GROUPAUTO International-SKF predstavlja savršen sklop - kombinacijom dva snažna branda koji predstavljaju "najbolje u klasi" u automobilskoj distribuciji i proizvodnji dijelova u kvalitetu originalne opreme, pojedinačno. “Ova nagrada je jedna od najpriželjkivanijih naslova u industriji automobilskih rezervnih dijelova i dokaz je SKF-ove posvećenosti stalnim poboljšanjima u isporuci dijelova u kvaliteti originalne opreme i svojoj težnji ka savršenstvu u isporuci proizvoda i usluga. SKF-ova vodeća logistika u industriji zajedno sa bliskim vezama mreže GROUPAUTO International sa servisnim radionicama ključni su elementi za njihov uspjeh u zadnjih dvadesetak godina.”

Kako se bira "Najbolji dobavljač u logistici godine"?
Svaka država u kojoj je mreža GROUPAUTO International prisutna rangira svoje dobavljače po unaprijed određenim kriterijima koji su postavljeni u odnosu na razne teme.
U kategoriji logistike dobavljači su ocjenjivani u odnosu na dostupnost robe na skladištu, poštivanje vremena isporuke i tačnost isporuke. SKF je izabran za najboljeg među 47 dobavljača. U okruženju u kojem je konkurencija svakim danom sve jača ova nagrada predstavlja potvrdu SKF-ove snage u logistici.

U posljednjih nekoliko godina SKF se koncentrirao ne samo na proširenje svog portfolija proizvoda i pokrivenosti tržišta rezervnih automobilskih dijelova, nego i na sveobuhvatnu podršku koja će zadovoljiti rastuće potrebe tržišta. Ova nagrada, koju je po drugi put dodijelio jedan od najvećih igrača u distribuciji rezervnih dijelova za automobile i kamione, potvrđuje da je SKF na pravom putu...

Aktiebolaget SKF
(publ)

Za dodatne informacije molimo kontaktirajte: Za odnose sa javnošću: Monique Turner, +1 267 436 6836, +1 215 801 8722, Monique.Turner@skf.com

SKF je vodeći svjetski dobavljač za ležaje, brtve, mehatroniku, sisteme podmazivanja i usluge koje uključuju tehničku podršku, održavanje i pouzdanost, inženjerska savjetovanja i obuku. SKF je predstavljen u više od 130 država i ima oko 15.000 distributerskih lokacija širom svijeta. Godišnja prodaja za 2012. godinu iznosila je 64.575 milijardi švedskih kruna, dok je broj zaposlenih bio 46.775. www.skf.com

® SKF je registrovani zaštitni znak SKF Group.


SKF logo