Robustni kosi ležaj za stub upravljača omogućuje ujednačeniju vožnju

Robustni kosi ležaj za stub upravljača
Robustni kosi ležaj za stub upravljača

2013 November 22, 12:00 CET

Kroz nizak i konstantan obrtni moment trenja, bolju apsorpciju vibracija i smanjenje nivoa buke, ovo inovativno rješenje pruža značajno bolji nivo udobnosti u upravljanju.

Gothenburg, 22. novembar 2013: SKF je najavio pokretanje proizvodnje novog kosog ležaja za stub upravljača za putnička vozila i lake kamione.

Patentirano rješenje je posebno dizajnirano za nove generacije luksuznih automobila, električnih automobila itd. prateći trend u automobilskoj industriji za komfornijom vožnjom. Da bi preveo ovaj trend kroz sistem upravljanja, SKF je fokusirao svoje studije na smanjivanje nivoa buke i vibracija koji se prenose sa ceste na vozača.

Inovativni dizajni ovih robusnih kosih ležaja za stub upravljača zamjenjuje standardnu valovitu oprugu s novim patentiranim rješenjem od gume.

Ova promjena dovela je do značajnog smanjenja promjene obrtnog momenta i doprinijela ugodnijoj vožnji.

Osobine:
• 20% smanjenje prosječnog obrtnog momenta
• 80% smanjenje promjene obrtnog momenta
• Manje stvaranje buke (–7/8 DbA)
• Novi patentirani dizajn ležaja
• Optimiziran sistem predopterećenja
• Mogućnost prilagođavanja (provodljivost, oblik otvora, dimenzije)

Koristi:
• Niži i ujednačeniji obrtni moment upravljanja
• Poboljšana udobnost upravljanja u odnosu na buku i vibracije

Aktiebolaget SKF
(publ)

Za dodatne informacije molimo kontaktirajte: Za odnose sa javnošću: Monique Turner, +1 267 436 6836, +1 215 801 8722, Monique.Turner@skf.com

SKF je vodeći svjetski dobavljač za ležaje, brtve, mehatroniku, sisteme podmazivanja i usluge koje uključuju tehničku podršku, održavanje i pouzdanost, inženjerska savjetovanja i obuku. SKF je predstavljen u više od 130 država i ima oko 15.000 distributerskih lokacija širom svijeta. Godišnja prodaja za 2012. godinu iznosila je 64.575 milijardi švedskih kruna, dok je broj zaposlenih bio 46.775. www.skf.com

®SKF je registrovani zaštitni znak SKF Group.SKF logo