SKF-ov potporni modul za ventilator motora povećava pouzdanost i smanjuje ukupne troškove

 • Priča

  2013 November 26, 14:00 CET

  Gothenburg, 26. novembar 2013: SKF sada nudi potporni modul za ventilator motora - integriranu jedinicu za hlađenje motora kamiona. Prednosti uključuju robustnost, malu težinu i niske troškove kod primjene.

  Kombinacijom svog cjelokupnog inženjerskog znanja, SKF je ponudio optimizirano robustno rješenje koje zadovoljava visoke zahtjeve sistema za hlađenje motora.

  Nove tehnologije, kao što su dvofazni turbo-punjači, sistemi goriva visokog pritiska i visokostepena recirkluacija ispušnih gasova, potrebne su za kamione kako bi oni udovoljili novim propisima koji propisuju niže emisije. Ove tehnologije zahtijevaju efikasno hlađenje motora.

  SKF-ov potporni modul za ventilator motora ispunjava ove zahtjeve i smanjuje troškove zahvaljujući smanjenoj potrebi za brojem dobavljača i dijelova. Uravnoteženo rotirajuće kućište poboljšava krutost kako bi moglo savladati vibracije, velika opterećenja i zaštititi dijelove.

  Prednosti koje nudi SKF Engine Fan Support Module:
  – Optimizacija trenja i težine
  – Robustan i pouzdan rad
  – Najbolji odnos cijene i radnih karakteristika
  – Standardni proizvodni portfolio ležaja za potporu ventilatora

  SKF Engine Fan Support Module proizvodi se u gradu Lüchow u Njemačkoj i distribuiraju ga ovlašteni distributeri.

  Aktiebolaget SKF
  (publ)

  Za dodatne informacije molimo kontaktirajte: Za odnose sa javnošću: Monique Turner, +1 267 436 6836, +1 215 801 8722, Monique.Turner@skf.com

  SKF je vodeći svjetski dobavljač za ležaje, brtve, mehatroniku, sisteme podmazivanja i usluge koje uključuju tehničku podršku, održavanje i pouzdanost, inženjerska savjetovanja i obuku. SKF je predstavljen u više od 130 država i ima oko 15.000 distributerskih lokacija širom svijeta. Godišnja prodaja za 2011. godinu iznosila je 66.216 milijardi švedskih kruna, dok je broj zaposlenih bio 46.039. www.skf.com

 • Slika

Preuzmi komplet za štampu

Komplet za štampu (1.2 MB)

SKF logo