SKF prima nagradu za kvalitet u 2013 od kompanije General Motors

2013 November 26, 13:00 CET

Gothenburg, 26. novembar 2013: General Motors izdvaja SKF kao kompaniju koja je demonstrirala najviši nivo kvalitete u radu u zadnjih 12 mjeseci.

"Primanje ove nagrade od GM-a predstavlja istinski veliku vrijednost. Naporno radimo da bismo stalno poboljšavali našu efikasnost i rezultate te zadovoljili očekivanja naših kupaca. To što smo u tome i priznati potvrđuje da smo pružili pravu vrijednost.", izjavio je gosp. Tryggve Sthen, Predsjednik SKF Automotive.

Ovo je druga godina kako GM nagrađuje dobavljače koji daju vrijedan doprinos GM-ovom cilju u pružanju najboljeg općeg iskustva za kupce u automobilskoj industriji. Ovo je prvi put da su SKF do Brasil Ltda, SKF Sealing Solutions Korea Co., Ltd. i SKF Sealing Solutions GmbH primili nagradu Supplier Quality Excellence Award.

“Naš svakodnevni cilj kao vrhunskog dobavljača je pružanje nivoa kvaliteta i radnih rezultata koji ispunjavaju očekivanja kupaca. Dobijanje ove nagrade za pružanje onoga što smo obećali je prestižno i istovremeno nadahnjujuće. To što nas je u tom pogledu izdvojo i GM predstavlja za nas veliku počast.” rekao je gosp. Amadeo Comin, LAM Factory Cluster Manager, SKF do Brasil.

“To je druga nagrada koju smo primili od GM-a ove godine, uključujući i nagradu za dobavljača 2012. godine. Izuzetno smo zadovoljni što smo ispunili ili nadmašili očekivanja GM-a. To znači da nam se isplatio sav naš teški rad da našim kupcima pružimo pravu vrijednost. Ponosni smo na naš rad u kome se vodimo SKF-ovim načelima poslovne izvrsnosti.", izjavio je gosp. Yongjoon Hur, Direktor SKF Sealing Solutions Korea.

“Stalnom primjenom pravila poslovne izvrsnosti i njenih metoda proizvodnje omogućuje nam da ispunimo i nadmašimo očekivanja GM-a u kvalitetu. Izuzetno smo sretni što smo dobili ovu pozitivnu reakciju o stalnom unaprjeđivanju naših procesa.", rekao je gosp. Stefan Hahn, Izvršni direktor SKF GmbH Leverkusen, Njemačka.

GM-ova nagrada Supplier Quality Excellence Award fokusirana je na poboljšavanje saradnje s dobavljačima. Dobitnici nagrade morali su zadovoljiti više od 12 kriterija kvaliteta tokom 12 mjeseci, završavajući 30. juna.

“SKF je odigrao kritičnu ulogu u GM-ovom uspjehu 2013. sa svojom posvećenošću i predanošću da stalno premašuje naša očekivanja svojom inovativnošću, pravovremenom isporukom visokokvalitetnih proizvoda i usluga te stvaranju izvanrednih vrijednosti.” izjavio je Grace Lieblein, Potpredsjednik GM-a, Global Purchasing and Supply Chain.

SKF isporučuje GM-u ležaje i brtvena rješenja za različite aplikacije kao što su završni sklop točka, ovjesi, upravljači, pogonski sklopovi, motori i električni pogonski sklopovi.

Aktiebolaget SKF
(publ)

Za dodatne informacije molimo kontaktirajte: Za odnose sa javnošću: Monique Turner, +1 267 436 6836, +1 215 801 8722, Monique.Turner@skf.com

SKF je vodeći svjetski dobavljač za ležaje, brtve, mehatroniku, sisteme podmazivanja i usluge koje uključuju tehničku podršku, održavanje i pouzdanost, inženjerska savjetovanja i obuku. SKF je predstavljen u više od 130 država i ima oko 15.000 distributerskih lokacija širom svijeta. Godišnja prodaja za 2012. godinu iznosila je 64.575 milijardi švedskih kruna, dok je broj zaposlenih bio 46.775. www.skf.com

® SKF je registrovani zaštitni znak SKF Group.
™ BeyondZero je zaštitni znak SKF Group.

O kompaniji General Motors
Kompanija General Motors (NYSE:GM, TSX: GMM) i njeni partneri proizvode vozila u 30 država zauzimajući vodeći položaj na najvećim i najbrže rastućim svjetskim automobilskim tržištima. GM, njene podružnice i kompanije sa zajedničkim ulaganjima prodaju vozila pod brandovima Chevrolet, Cadillac, Baojun, Buick, GMC, Holden, Isuzu, Jiefang, Opel, Vauxhall i Wuling. Više informacija o kompaniji i njenim podružnicama, uključujući i OnStar (svjetski lider u sigurnosti u vozilu), sigurnosnim i informativnim uslugama možete naći na http://www.gm.com.SKF logo