SKF-ov laserski vibrometar nudi mjerenje vibracija bez kontakta

 • Priča
  MSL-7000 laserski vibrometer
  MSL-7000 laserski vibrometer

  2013 December 02, 09:00 CET

  Beskontaktni senzor vibracija pruža inženjerima novu mogućnost nadzora u različitim primjenama, kao kod ventilatora, elektromotora, pumpi i primjenama u domaćinstvima.

  Gothenburg, 2. decembar 2013: SKF je pokrenuo proizvodnju laserskog vibrometra MSL-7000 – digitalnog, integriranog mjerača vibracija u jednom kućištu koji je posebno razvijen za beskontaktno mjerenje vibracija. MSL-7000 nudi servisnim inženjerima napredan, fleksibilan i robustan alat za skupljanje mjerenja vibracija iz velikog broja različitih primjena na terenu.

  Razvoj mjerača MSL-7000 izlazi u susret potrebama rastućeg broja kupaca koji žele vršiti provjeru buke završnog proizvoda, a posebno za primjene koje su kritične za pojavu buke kao kod ventilatora, elektromotora, pumpi i aparata za domaćinstvo. Dizajn se lako integrira u probne postavke i postojeće sisteme za kontrolu i konvertira akustična mjerenja od 0,2 Hz (kod sporijih obrtanja) pa do 22 kHz. MSL-7000 se može koristiti i za mjerenja u mobilnim uslovima zajedno sa serijom SKF Microlog gdje omogućava beskontaktna mjerenja koja se ranije nisu mogla izvršiti, npr. mjerenja na vrućim površinama i kroz staklo.

  “SKF-ov laserski vibrometar može pomoći korisnicima koji zahtijevaju napredno i fleksibilno mjerenje vibracija, bez obzira da li vrše provjeru kvaliteta kod remodeliranih proizvoda ili mjerenje vibracija na teškim lokacijama.”, izjavio je Werner Palmetshofer, Generalni direktor, Condition Monitoring Centre u Steyru u Austriji.

  Robustan i kompaktan dizajn mjerača u jednoj jedinici nudi laku instalaciju i rad, a kako uključuje beskontaktno mjerenje MSL-7000 je značajno manje izložen habanju što ga čini djelotvornim i troškovno isplativim alatom.

  MSL-7000 je razvijen za samostalnu primjenu u provjeri završnih proizvoda ili za primjenu sa SKF-ovim proizvodima za nadzor stanja kao što je porodica prijenosnih instrumenata za nadzor vibracija i prikupljanje podataka SKF Microlog te tako pruža dodatnu vrijednost kupcima. Dodatno, dostupan je paket MSL 7000C za upotrebu na laptop računarima sa softverom SKF FPM i karticom za prikupljanje mobilnih podataka.

  Više podataka potražite na skf.com/lasersensor


  Aktiebolaget SKF
  (publ)

  Za dodatne informacije, molimo obratite se: Za odnose sa javnošću: Nia Kihlström, +46 31-337 2897; +46 706 67 28 97; nia.kihlstrom@skf.com

  SKF je vodeći svjetski dobavljač za ležaje, brtve, mehatroniku, sisteme podmazivanja i usluge koje uključuju tehničku podršku, održavanje i pouzdanost, inžinjerska savjetovanja i obuku. SKF je predstavljen u više od 130 država i ima oko 15.000 distributerskih lokacija širom svijeta. Obim prodaje u 2012 iznosio je 64,757 milijardi švedskih kruna, a broj zaposlenih bio je 46.775. www.skf.com

  ® SKF je registrovani zaštitni znak SKF Group.

 • Slika

Preuzmi komplet za štampu

Komplet za štampu (198 KB)

SKF logo