SKF predstavlja efikasna rješenja za pomorski sektor na sajmu Marintec 2013

2013 December 02, 13:00 CET

Gothenburg, 2. decembar 2013: SKF će predstaviti unaprijeđeni portfolio proizvoda na sajmu Marintec u Šangaju, 3-6. decembra. Po prvi put od SKF-ove akvizicije kompanije Blohm + Voss Industries (BVI) ranije ove godine, kompanija će predstaviti cjelokupnu ponudu za pomorsku industriju.

“S akvizicijom kompanije BVI naš se portfolio proizvoda i usluga za pomorsku industriju značajno proširio. Proizvodi kompanije Blohm+Voss Industries dopunjuju naš asortiman proizvoda i usluga za pomorsku industriju na dragocjen način, u skladu sa našom strategijom za pomorsku industriju. Zajednički portfolio i razvojna stručnost obje kompanije omogućit će nam da kupcima prilagodimo široki i objedinjeni asortiman proizvoda.” , izjavio je Thomas Fröst, Direktor, SKF Focused Industries

Kao dodatak na već postojeće proizvode i usluge koje nude obje strane, pojavit će se i novi proizvodi, a koji će se na ovom sajmu koncentrirati na novu generaciju prstenastih brtvi SIMPLEX-COMPACT (SC3).

Kompanija SKF Blohm + Voss Industries jedna je od vodećih proizvođača i davalaca usluga kvalitetne opreme za kritične aplikacije u pomorskom sektoru. Tu pripadaju između ostalog: dijelovi za vratila (brtve i ležaji), sistemi za stabilizaciju, upravljački zupčasti prenosnik i separatori kaljužne vode. SKF opskrbljuje tržište pomorskog sektora valjkastim ležajima, spojkama i sistemima za podmazivanje kao i velikim brojem usluga.

“Kompanija Blohm + Voss Industries je tokom godina razvila svjetsku mrežu agenata specijaliziranih za pomorstvo sa sjajnim pristupom tržištima. Ova mreža također pruža veliku mogućnost za SKF da efikasno predstavlja svoje proizvode za brodogradilišta i brodotransportne kompanije širom svijeta. Zauzvrat, SKF ojačava prisutnost i mogućnosti kod velikog broja proizvođača brodskih porivnih sistema, kao npr. kod onih koji proizvode kompletne pogonske jedinice.”, izjavio je David Johansson, Vodilac poslovnog za pomorstvo, SKF.

Kao dodatak na prodajnu mrežu SKF Blohm + Voss Industries također pruža široku mrežu servisnih radionica koji pružaju usluge servisiranja i popravke instaliranih komponenti.
Kombinacijom SKF-ovih pomorskih predstavništva širom svijeta i ukupno više od 6000 ovlaštenih distributera cjelokupni portfolio SKF-ovih proizvoda i usluga za pomorski sektor postaje još dostupniji kupcima.

www.skf.com/marine
www.bv-industries.com


Aktiebolaget SKF
(publ)

Za dodatne informacije molimo kontaktirajte: Odnosi sa javnošću: Nia Kihlström, +46 31-337 2897; +46 706 67 28 97; nia.kihlstrom@skf.com

SKF je vodeći svjetski dobavljač za ležaje, brtve, mehatroniku, sisteme podmazivanja i usluge koje uključuju tehničku podršku, održavanje i pouzdanost, inženjerska savjetovanja i obuku. SKF je predstavljen u više od 130 država i ima oko 15.000 distributerskih lokacija širom svijeta. Godišnja prodaja za 2012. godinu iznosila je 64,575 milijardi švedskih kruna, dok je broj zaposlenih bio 46.775. www.skf.com

® SKF je registrovani zaštitni znak SKF Group.


SKF logo