SKF je postao ovlašteni offshore dobavljač

2013 December 03, 13:00 CET

Gothenburg, 3. decembar 2013: SKF (UK) Limited Aberdeen, centar izvrsnosti unutar odjela SKF Reliability Systems koji se specijalizirao za offshore industriju, nagrađen je priželjkivanom akreditacijom ovlaštenog servisnog dobavljača DNV (Det Norske Veritas). Akreditacija, koju je do sada primilo samo nekoliko kompanija, potvrđuje SKF-ovu izuzetnu sposobnost da unaprijedi pouzdanost i predstavi program smanjenja troškova kod svojih offshore kupaca.

Ovo je značajno postignuće jer je DNV rangiranje najvećeg svjetskog udruženja brodogradilišta i offshore industrije i jedno je od tri vodeća svjetska udruženja za certifikate. Akreditacija je rezultat velikog broja provjera sistema kvalitete i nadzora koje je DNV proveo u SKF Aberdeen.

“Certifikacija koju je dodijelilo udruženje DNV široko je priznata u velikom broju kompanija kao uslov prilikom odabira usluge nadzora stanja - a dobijanje ovog certifikata izuzetno je postignuće.”, izjavio je Damien O’Reilly, Direktor za SKF North Sea Operations. “Vrijedilo je uložiti vrijeme i napore u zajednički rad sa DNV-om kako bismo završili postupak. Naša jedinica je sada dobro pozicionirana da pomogne kompanijama za bušenje i eksploataciju nafte i gasa na moru u smanjenju zahtjeva CLASS inspekcije kroz angažiranje uslužne kompanije odobrene od strane udruženja DNV. Sa ovom akreditacijom smo za korak bliže našem cilju da postanemo preferirani dobavljač usluga i rješenja za cjelokupni sektor nafte i gasa.”

Dobijanje akreditacije udruženja DNV ključni je aspekt SKF-ove dugoročne obaveze da razvije efikasno upravljanje radnim vijekom kako bi se smanjili ukupni troškovi vlasništva te u konačnici povećala profitabilnost krajnjeg korisnika.

Aktiebolaget SKF
(publ)

Za dodatne informacije molimo kontaktirajte: Monique Turner, SKF Group Communications, +1 267 436 6836; +1 215 801 8722 monique.turner@skf.com

SKF je vodeći svjetski dobavljač za ležaje, brtve, mehatroniku, sisteme podmazivanja i usluge koje uključuju tehničku podršku, održavanje i pouzdanost, inženjerska savjetovanja i obuku. SKF je predstavljen u više od 130 država i ima oko 15.000 distributerskih lokacija širom svijeta. Godišnja prodaja za 2012. godinu iznosila je 64.575 milijardi švedskih kruna, dok je broj zaposlenih bio 46.775. www.skf.com

® SKF je registrovani zaštitni znak SKF Group.
™ BeyondZero je zaštitni znak SKF Group.SKF logo