SKF prima nagradu za Excellent Quality za vrhunske rezultate od kompanije Tesla Motors

2013 December 18, 13:00 CET

Gothenburg, Švedska, 18. decembar 2013: SKF je nagrađen nagradom Tesla Motors Excellent Quality kojom se nagrađuju tri najbolja dobavljača koja su postigla vrhunske rezultate na području kvalitete, isporuke i korisničkih usluga. 

SKF sarađuje s kompanijom Tesla još od 2008 godine kada su pokrenuli proizvodnju svog prvog sportskog automobila Tesla Roadster bez emisije ispusnih gasova. Najnoviji ugovor obuhvata isporuku SKF-ovih energetski efikasnih kugličnih ležaja i lakih hibridnih (keramičkih) ležaja za elektromotore te mjenjače za ugradnju u njihov potpuno električni luksuzni sportski automobil Tesla Model S.

Tryggve Sthen, Predsjednik, SKF Automotive je izjavio: “Zaista je pravo zadovoljstvo primiti ovo priznanje za dobavljača vrhunskog kvaliteta od kompanije Tesla. Radimo u partnerstvu s kompanijom Tesla još od pokretanja njihovog prvog sportskog automobila Tesla Roadster na pokretanju inovacija na polju električnih automobila visokih performansi. SKF-ov fokus na održivost i proizvodnju odlično se slaže s Teslinim fokusom na visok kvalitet u energetski efikasnim električnim automobilima. Siguran sam da će naša kombinacija inženjerskih znanja pomoći da se razvije puno sjajnih rješenja.”

“SKF je dokazao da brzo i efikasno može odgovoriti na naše potrebe. Rješenja zadovoljavaju naša visoka očekivanja i naša je saradnja snažna i pouzdana. SKF-ova napredna inženjerska stručnost je od velike važnosti za nas. Vjerujemo u SKF-ovu mogućnost da nas podrži na našem putu u stvaranju potpuno električnih ekskluzivnih automobila visokih performansi po pristupačnim cijenama.”, izjavio je Peter Carlsson, Potpredsjednik za nabavu, Tesla Motors.

SKF-ova rješenja dizajnirana su da zadovolje stroge aplikacijske zahtjeve u vozilima modela S, uključujući brzinu, temperaturu, trenje i težinu.

Aktiebolaget SKF
(publ)Za dodatne informacije molimo obratite se:
Media Hotline: +46 31 337 2400
Za odnose sa štampom: Rebecca Janzon, +46 31-337 3880; +46 727-173 880; rebecca.janzon@skf.com
Za odnose sa investitorima: Marita Björk, +46 31-337 1994; +46 705-181 994; marita.bjork@skf.com


SKF je vodeći svjetski dobavljač za ležaje, brtve, mehatroniku, sisteme podmazivanja i usluge koje uključuju tehničku podršku, održavanje i pouzdanost, inženjerska savjetovanja i obuku. SKF je predstavljen u više od 130 država i ima oko 15.000 distributerskih lokacija širom svijeta. Godišnja prodaja za 2012. godinu iznosila je 64.575 milijarde švedskih kruna, dok je broj zaposlenih bio 46.775. www.skf.com

®SKF je registrovani zaštitni znak SKF Group.SKF logo