SKF sklapa ugovor s kompanijom Hyundai Motors u vrijednosti od 370 miliona švedskih kruna

 • Priča

  2014 January 13, 10:00 CET


  Gothenburg, 13. januar 2013: SKF je odabran od strane kompanije Hyundai Motors za dobavljača opreme u vrijednosti od približno 370 miliona švedskih kruna. U sklopu ugovornih odredbi SKF će isporučivati nove robustne ležajne jedinice za MacPherson ovjese (MSBU). Ova rješenja će biti ugrađena u modele vozila Hyundai i Kia, kao što su Ceed, Forte, Soul, i30, Sonata, K5, i40, Grandeur, K7, Santa Fe i Sorento. Dužina trajanja ovog posla predviđena je do kraja proizvodnog vijeka svakog modela automobila.

  Tryggve Sthen, Predsjednik, SKF Automotive je rekao: “Izuzetno sam zadovoljan proširenjem našeg poslovnog odnosa s kompanijom Hyundai u vidu primjene naših novih robustnih rješenja na polju upravljanja i ovjesa. Naša inženjerska znanja podržavaju naše korisnike na njihovom putu poboljšanja radnih karakteristika svojih vozila. Izuzetno je priznanje što nas je kompanija Hyundai prepoznala kao dobavljača i radujem se našem budućem rastu partnerstva.”

  Byeong-Jun Kim, Direktor za nabavu, Hyundai Motors izjavio je: “U radu sa SKF-om poznato nam je da dobijamo napredna rješenja visokih radnih karakteristika koja su nam potrebna da bi naša vozila bila vrhunska. Kompanija Hyundai imala je strahovit globalni porast u zadnjih nekoliko godina i tu smo prepoznali da je i SKF-ova globalna prisutnost u proizvodnji i inženjeringu izuzetna podrška u nastavku našeg rasta. Izuzetno smo zadovoljni što radimo sa SKF-om jer imamo i njihovu pravovremenu i stručnu podršku u našoj blizini u Koreji te se radujemo nastavku našeg rasta sa SKF-om.”

  Nove robustne MSBU jedinice zadovoljavaju rastuće zahtjeve vezane za radne karakteristike, posebno u vidu veće pouzdanosti i dužeg radnog vijeka. Globalni modeli automobila moraju riješiti veći raspon vanjskih sila u različitim uslovima vožnje. Ove jedinice mogu izdržati velika opterećenja i jaka onečišćenja uz poboljšanu pouzdanost.

  SKF je počeo s isporukom MSBU jedinica iz njihove fabrike u gradu Busan u Koreji tokom 2013.


  Aktiebolaget SKF
  (publ)


  Za dodatne informacije molimo kontaktirajte:
  Media Hotline: +46 31 337 2400
  Za odnose sa javnošću: Rebecca Janzon, +46 31-337 3880; +46 727-173 880; rebecca.janzon@skf.com
  Za odnose sa investitorima: Marita Björk, +46 31-337 1994; +46 705-181 994; marita.bjork@skf.com


  SKF je vodeći svjetski dobavljač za ležaje, brtve, mehatroniku, sisteme podmazivanja i usluge koje uključuju tehničku podršku, održavanje i pouzdanost, inženjerska savjetovanja i obuku. SKF je predstavljen u više od 130 država i ima oko 15.000 distributerskih lokacija širom svijeta. Godišnja prodaja za 2012. godinu iznosila je 64,757 milijardi švedskih kruna, dok je broj zaposlenih bio 46.775. www.skf.com

  ®SKF je registrovani zaštitni znak SKF Group. • Slika

Preuzmi komplet za štampu

Komplet za štampu (6.8 MB)

SKF logo