SKF-ove kompaktne jedinice konusnih ležaja pomažu u optimizaciji troškova radnog vijeka u postrojenju za sklapanje teretnih vagona Tikhvin u Rusiji

 • Priča
  Barber S-2-R podvozje za teretni vagon s 25-tonskim opterećenjem osovine opremljeno SKF-ovim CTBU ležajem
  Barber S-2-R podvozje za teretni vagon s 25-tonskim opterećenjem osovine opremljeno SKF-ovim CTBU ležajem

  2014 January 20, 13:00 CET

  Gothenburg, 20. januar 2014. SKF je dobio veliku narudžbu za isporuku kompaktnih jedinica konusnih ležaja (CTBU) od inovativnog ruskog proizvođača teretnih vagona, postrojenja za montažu teretnih vagona Tikhvin (TVSZ), udružene kompanije u vlasništvu United Wagon Company (LLC "UWC").

  U 2014. SKF Tver, proizvodni pogon u Rusiji, proizveo je ukupno više od 40.000 SKF ležaja osovine CTBU za teretne vagone TVSZ s 25-tonskim opterećenjem osovine. U sklopu ugovora, SKF će dati tehničku podršku kompaniji TVSZ koja je poznata kao inovacijski lider u projektiranju teretnih vagona u Rusiji.

  SKF-ove CTBU jedinice pomažu u značajnom povećanju pouzdanosti i produženju intervala održavanja. Ovaj ugovor je priznanje SKF-ovog statusa kao vodećeg proizvođača ležaja za osovine za aplikacije kod teretnih vagona. Uz pritisak na davaoce usluga u željezničkom prijevozu da povećaju pouzdanost teretnih vagona i njihovo vrijeme u radu, ključna prednost za proizvođače originalne opreme je da SKF-ove CTBU jedinice smanjuju ispade uslijed pregrijavanja ležaja osovine jer rade na nižim radnim temperaturama nego što je to kod drugih rješenja.

  TVSZ je u postupku povećanja proizvodnje teretnih vagona nove generacije i potrebni su im pouzdani partneri u isporuci dijelova. SKF-ove CTBU jedinice zadovoljile su potrebu kompanije TVSZ za isporukom velikog broja visokokvalitetnih ležaja po konkurentnoj cijeni. Kao rezultat, SKF je postao ključni dobavljač CTBU jedinica za novu generaciju teretnih vagona koju proizvodi kompanija TVSZ.

  “Ovo je važna strategijska narudžba za pogon SKF Tver.”, izjavio je Rutger Barrdahl, Direktor poslovne jedinice SKF Railway and Off Highway. “Ona će razviti SKF-ova ključna partnerstva s inovativnim proizvođačem originalne opreme u Rusiji te iznad svega pomoći u razvoju teretnih vagona s dužim intervalima održavanja, boljim radnim karakteristikama i sigurnijim radom.”

  Kao priznanje za doprinos u željezničkoj industriji Rusije, SKF Tver je primio prestižnu nagradu koju dodjeljuju JSC Ruske željeznice na međunarodnoj konferenciji koju je organizirala neprofitna organizacija “Udruženje industrija opreme za željeznicu” u Moskvi tokom novembra 2013. SKF-ovi CTBU ležaji proglašeni su za najkvalitetnije u kategoriji kotrljajuće opreme i infrastrukture.

  Aktiebolaget SKF
  (publ)

  Za dodatne informacije molimo kontaktirajte: Za odnose sa javnošću: Monique Turner, +1 267 436 6836, +1 215 801 8722, Monique.Turner@skf.com

  SKF je vodeći svjetski dobavljač za ležaje, brtve, mehatroniku, sisteme podmazivanja i usluge koje uključuju tehničku podršku, održavanje i pouzdanost, inženjerska savjetovanja i obuku. SKF je predstavljen u više od 130 država i ima oko 15.000 distributerskih lokacija širom svijeta. Godišnja prodaja za 2012. godinu iznosila je 64,575 milijardi švedskih kruna, dok je broj zaposlenih bio 46.775. www.skf.com

  ® SKF je registrovani zaštitni znak SKF Group.
  ™ BeyondZero je zaštitni znak SKF Group.

 • Slika

Preuzmi komplet za štampu

SKF logo