SKF ulaže u dva nova globalna tehnička centra u Evropi

2014 January 20, 13:00 CET

Dva nova centra podižu ukupni broj SKF-ovih globalnih tehničkih centara širom svijeta na četiri

Gothenburg, Švedska, 20. januar 2014: Kao dio obaveze na povećanje ulaganja u istraživanje i razvoj, SKF je objavio plan za izgradnju dva nova globalna tehnička centra - jedan u Gothenburgu u Švedskoj i drugi u Nieuwegeinu u Holandiji. Oni će zajedno formirati strukturu Globalnog tehničkog centra za Evropu (GTCE) i omogućiti SKF-u da u potpunosti iskoristi svoju globalnu prisutnost i resurse za razvoj inovacija u svojih pet tehnoloških platformi - ležaji, brtve, mehatronika, sistemi za podmazivanje i usluge. SKF već ima Globalni tehnički centar za Indiju (GTCI) u Bengaluru i proširuje svoj Globalni tehnički centar za Kinu (GTCC) te ga premješta u novi kamp u Jiading, Šangaj.

“Jedna od pokretačkih snaga SKF-a je svjetsko liderstvo u istraživanjima i inovacijama te razvoj novih proizvoda i rješenja koji nude značajne uštede energije našim kupcima. Ovi novi centri dio su globalne mreže tehničkih centara koje razvija Grupa.”, izjavio je Tom Johnstone, SKF Predsjednik i CEO. Nadalje je dodao: “U zadnje četiri godine SKF je više nego udvostručio broj zahtjeva za patentiranjima što dokazuje da povećano ulaganje u razvoj i istraživanje donosi rezultate. Otvaranje ovih centara iznova ojačava našu obavezu da povećamo ulaganje u istraživanje i razvoj te da ih još više približimo našim kupcima.”

Dva nova centra u sklopu GTCE mreže dio su SKF-ove tehnološke strategije da razvije svoj globalni razvoj proizvoda i inženjersku organizaciju. Novi Globalni tehnički centar u Gothenburgu sarađivat će sa SKF-ovim Centrom za razvoj proizvodnje (MDC) koji je glavni centar za razvoj proizvodnje unutar Grupe. Novi centar u Nieuwegeinu blisko će sarađivati sa SKF-ovim glavnim Inženjerskim i istraživačkim centrom (ERC) u kojem SKF provodi vrhunska istraživanja u područjima kao što su napredne dinamičke simulacije za ležaje, razvoj naprednog podmazivanja i principi tribologije.

Alan Begg, Stariji potpredsjednik za SKF Group Technology and Development objašnjava: “GTCE će iskoristiti sinergije sa drugim globalnim tehničkim centrima te će se usmjeriti na područja kao što su razvoj naprednih proizvoda, upravljanje tehničkim podacima i provjere. Procijenjeno je da će nam za puni kapacitet rada centara biti potrebno oko 100 novih inženjera u Nieuwegeinu i oko 50 u Gothenburgu. Oni će raditi na područjima projektiranja i razvoja proizvoda kao i na metalurškim i kemijskim provjerama i analizama radnih karakteristika ležaja.” 

Aktiebolaget SKF
(publ)


Za dodatne informacije molimo kontaktirajte:
Media Hotline: +46 31 337 2400
Za odnose sa javnošću: Rebecca Janzon, +46 31-337 3880; +46 727-173 880; rebecca.janzon@skf.com
Za odnose sa investitorima: Marita Björk, +46 31-337 1994; +46 705-181 994; marita.bjork@skf.com


SKF je vodeći svjetski dobavljač za ležaje, brtve, mehatroniku, sisteme podmazivanja i usluge koje uključuju tehničku podršku, održavanje i pouzdanost, inženjerska savjetovanja i obuku. SKF je predstavljen u više od 130 država i ima oko 15.000 distributerskih lokacija širom svijeta. Godišnja prodaja za 2012. godinu iznosila je 64.575 miliijardi švedskih kruna, dok je broj zaposlenih bio 46.775. www.skf.com

®SKF je registrovani zaštitni znak SKF Group.SKF logo