SKF dobija nagradu za dobavljača vrhunskog kvaliteta kompanije Geely

2014 February 12, 13:00 CET

Gothenburg, Švedska, 12. februar 2014: Kompanija Geely dodijelila je SKF-u nagradu za dobavljača vrhunskog kvaliteta nakon što je niz postavljenih kriterija SKF zadovoljio sa izvanrednim rezultatima Kao primjer ovih kriterija možemo navesti radne karakteristike i kvalitet proizvoda te tehničke zahtjeve.

Ulrich Selig, Direktor SKF Automotive za Aziju izjavio je: “Kompanije Geely i SKF rade u veoma bliskoj i efikasnoj suradnji. Izuzetno smo počastvovani i ponosni što nam je dodijeljena ova nagrada. Ona potvrđuje našu posvećenost vrhunskoj poslovnosti, u vidu odgovarajuće podrške, uz odgovarajuća rješenja, te u pravom trenutku. Izuzetno smo ponosni na našu suradnju s kompanijom Geely i radujemo se našim budućim razvojnim projektima.”

“SKF ispunjava naša visoka očekivanja kao preferirani inženjerski partner. Ova nagrada potvrđuje SKF-ovo izvrsno pružanje vrhunske podrške i rješenja za visoke perfomanse, kao i kvaliteta koje trebamo i koje zahtijevamo.”, izjavio je Shaoquan Zhao, Direktor nabave, Geely Automotive.

SKF je partner kompanije Geely od 2012.

Aktiebolaget SKF
(publ)

Za dodatne informacije molimo obratite se: Za odnose sa javnošću: Rebecca Janzon, +46 31-337 3880; +46 727-173 880; rebecca.janzon@skf.com

SKF je vodeći svjetski dobavljač za ležaje, brtve, mehatroniku, sisteme podmazivanja i usluge koje uključuju tehničku podršku, održavanje i pouzdanost, inženjerska savjetovanja i obuku. SKF je predstavljen u više od 130 država i ima oko 15.000 distributerskih lokacija širom svijeta. Godišnja prodaja za 2013. godinu iznosila je 63.597 milijardi švedskih kruna, dok je broj zaposlenih bio 48.401. www.skf.com 

® SKF je registrovani zaštitni znak SKF Group.SKF logo