SKF-u dodijeljena nagrada Volvo Cars Quality Excellence

 • Priča
  Nagrada Volvo Cars Quality Excellence
  Nagrada Volvo Cars Quality Excellence

  2014 January 21, 10:00 CET

  Gothenburg, Švedska, 21. januar 2014: SKF je nagrađen certifikatom Volvo Cars Quality Excellence (VQE). Da bi osvojio ovu nagradu, SKF je dobio najviše ocjene u područjima kao što su kvalitet proizvoda, preciznost isporuke, logistika i efikasnost sistema kvalitete, što je samo dio od ukupnog broja zahtjeva.

  Tryggve Sthen, Predsjednik, SKF Automotive je rekao: “Kvalitet je obavezan u svim područjima našeg poslovanja; to je ključna stavka u našem načinu rada s poslovnom izvrsnošću. Izuzetno smo zadovoljni zbog dobijanja priznanja kao nagrade za naš rad u skladu sa visokim zahtjevima naših kupaca. Ova vrsta nagrade jedna je od najcjenjenijih priznanja koje smo mogli primiti i koja potvrđuje da isporučujemo ono što obećamo, a što je izuzetno cijenjeno od strane naših kupaca.”

  SKF je partner kompaniji Volvo Cars od kada je SKF osnovao Volvo 1927. Naše putovanje započelo je s prvim modelom automobila pod nazivom Jakob koji je bio opremljen SKF-ovim ležajima pod nazivom VOLVO. Danas Volvo Cars proizvodi automobile u premium segmentu s fokusom na sigurnost i visoke radne karakteristike, opremljene s optimiziranim rješenjima iz SKF-a. Volvo Cars je prvi puta dodijelio nagradu VQE 2012.

  Aktiebolaget SKF
  (publ)

  Za dodatne informacije molimo obratite se: Za odnose sa javnošću: Monique Turner, +1 215-801 8722; +1 267 436 6836; monique.turner@skf.com

  SKF je vodeći svjetski dobavljač za ležaje, brtve, mehatroniku, sisteme podmazivanja i usluge koje uključuju tehničku podršku, održavanje i pouzdanost, inženjerska savjetovanja i obuku. SKF je predstavljen u više od 130 država i ima oko 15.000 distributerskih lokacija širom svijeta. Godišnja prodaja za 2012. godinu iznosila je 64,575 milijardi švedskih kruna, dok je broj zaposlenih bio 46.775. www.skf.com

  ® SKF je registrovani zaštitni znak SKF Group.
  ™ BeyondZero je zaštitni znak SKF Group.

 • Slika

Preuzmi komplet za štampu

SKF logo