SKF prima nagradu 2013 Quality Gold od kompanije Yamaha

Ceremonija dodjele nagrade kompanije Yamaha
Ceremonija dodjele nagrade kompanije Yamaha

2014 April 09, 14:00 CEST

Gothenburg, Švedska, 9. april 2014: Kompanija Yamaha Motor dodijelila je SKF-u Zlatnu nagradu za kvalitet kao priznanje za izuzetne rezultate u kvaliteti, isporuci, usluzi i upravljanju reakcijama dobavljača u 2013.

Harsha Kadam, Direktor za poslovnu jedinicu dvotočkaša, SKF Automotive, izjavio je: “Tim i ja smo izuzetno sretni i ponosni što smo dobili ovu prestižnu nagradu. SKF već godinama sarađuje sa kompanijom Yamaha. Naša bliska suradnja i inženjersko partnerstvo zaista se isplatilo. Podržali smo rad kompanije Yamaha razvojem efikasnijih kugličnih ležaja s dubokim utorima u cilju poboljšanja radnih karakteristika motora, prenosa i točkova motocikala i skutera. Ova nagrada je jasno priznanje za naše fokusiranje na izvrsnost da bi se zadovoljile potrebe i zahtjevi naših kupaca.”

“SKF je naš ključni dobavljač u našem razvoju još efikasnijih motora i skutera. Mi želimo da naši kupci uživaju vozeći i posjedujući Yamaha motore. Naša je ambicija da im ispunimo želje i snove. Saradnja sa SKF-om kao inženjerskim partnerom izuzetno je zadovoljstvo. SKF nam pomaže da doprinesemo zadovoljstvu naših kupaca. Radujemo se nastavku naše uspješne suradnje.” izjavio je gosp. Sanjeev Paul, Direktor za materijale, Yamaha

Kompanija Yamaha je jedna od vodećih svjetskih proizvođača motocikala. SKF od 1997. sarađuje sa kompanijom Yamaha Motor Corporation.

Aktiebolaget SKF
(publ.)


Za dodatne informacije molimo kontaktirajte:
Monique Turner, SKF Group Communications, +1 267 436 6836; +1 215 801 8722 monique.turner@skf.com

SKF je vodeći svjetski dobavljač za ležaje, brtve, mehatroniku, sisteme podmazivanja i usluge koje uključuju tehničku podršku, održavanje i pouzdanost, inženjerska savjetovanja i obuku. SKF je predstavljen u više od 130 država i ima oko 15.000 distributerskih lokacija širom svijeta. Godišnja prodaja za 2012. godinu iznosila je 64.575 milijardi švedskih kruna, dok je broj zaposlenih bio 46.775. www.skf.com 

® SKF je registrovani zaštitni znak SKF Group.
™ BeyondZero je zaštitni znak SKF Group.


SKF logo