SKF-ovo sredstvo za podmazivanje za primjenu u prehrambenoj industriji poboljšava sigurnost i pouzdanost

 • Priča

  2014 October 01, 09:00 CEST

  SKF je počeo sa proizvodnjom velikog asortimana sredstava za podmazivanje za primjenu u prehrambenoj industriji koji su odobreni od strane NSF/H1, Kosher i Halal i koje nude izuzetne podmazujuće karakteristike za veliki broj uslova koji se pojavljuju u prehrambenoj i industriji pića.


  Gothenburg, Švedska, 1. oktobar 2014: SKF je pokrenuo proizvodnju sredstava za podmazivanje za primjenu u prehrambenoj industriji koja mogu povećati pouzdanost i sigurnost primjene u prehrambenoj i industriji pića. Posebno razvijeni proizvodi odobreni su po standardima NSF/H1, Kosher i Halal.


  Prehrambena industrija zahtijeva sredstva za podmazivanje koja ne samo da nude standardne karakteristike otpornosti na habanje, trenje, koroziju i oksidaciju, već moraju biti odobrena za primjenu u prehrani, međunarodno odobrena te moraju pružati sposobnosti da rade u oštrim uslovima rada.


  SKF-ov prošireni asortiman sredstava za podmazivanje za prehrambenu industriju posebno je razvijan za pouzdan rad u tipičnim primjenama u prehrambenim i industrijama pića te da ispuni očekivanja prehrambenih industrija da proizvedu siguran proizvod.

  “Dobro upravljanje podmazivanjem izuzetno je važno za kupce u prehrambenoj i industriji pića.”, izjavio je Jean Christophe Brossard, Globalni rukovodilac, Food & Beverage Segment, SKF. “Podmazivanje utječe na efikasnost opreme i potrošnju energije, a neodgovarajuća praksa može utjecati i na sigurnost prehrambenih proizvoda. Pokretanje proizvodnje ovih sredstava za podmazivanje predstavlja ojačavanje SKF-ovih mogućnosti da pruže podršku svojim kupcima sa sredstvima za podmazivanje za prehrambenu industriju primjenjivim za cjelokupnu proizvodnju koja su izrađena u skladu sa HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Point – analiza opasnosti i kritične tačke provjere) procesima. U kombinaciji s našim sistemima za podmazivanje, rješenjima gdje nije potrebno ponovno podmazivanje i znanjima u području upravljanja podmazivanjem, kupcu se pruža puno rješenja za optimizaciju upravljanja podmazivanjem u pogonu.”

  SK-ov prošireni asortiman sadrži: mast za opću namjenu LGFP 2, mast za velika opterećenja LGFD 2, mast opće namjene LGFS 00, mast za visoke temperature LGFT 2, mast za niske temperature LGFC 1, ulje za lance s visokom vlagom LFFM 80, ulje za lance opće namjene LHFP 150, ulje za lance za visoke temperature LFFT 220, suvo sredstvo u obliku filma za podmazivanje LDTS 1, hidraulično ulje LFFH 46, hidraulično ulje LFFH 68, ulje za zupčanike LFFG 220 i LFFG 320.

  Aktiebolaget SKF
  (publ)

  Dalje informacije potražite od:
  Za odnose sa javnošću: Nia Kihlström, +46 31-337 2897; +46 706 67 28 97; nia.kihlstrom@skf.com

  SKF je vodeći svjetski dobavljač za ležaje, brtve, mehatroniku, sisteme podmazivanja i usluge koje uključuju tehničku podršku, održavanje i pouzdanost, inženjerska savjetovanja i obuku. SKF je predstavljen u više od 130 država i ima oko 15.000 distributerskih lokacija širom svijeta. Godišnja prodaja za 2013. godinu iznosila je 63.597 miliona švedskih kruna, dok je broj zaposlenih iznosio 48.401. www.skf.com 

  ® SKF je registrovani zaštitni znak grupe SKF Group.
  ™ BeyondZero je zaštitni znak grupe SKF Group.

 • Slika

Preuzmi komplet za štampu

Komplet za štampu (605 KB)

SKF logo