SKF predstavlja rješenja za nadzor stanja namijenjena za teške uslove rada na brodu

 • Priča

  2014 November 27, 13:00 CEST

  SKF će na Međunarodnom sajmu radnih plovila u New Orleansu (SAD) predstaviti asortiman inovacija izrađen kombinacijom znanja kompanija SKF, SKF Blohm + Voss Industries i Kaydon.


  Gothenburg, Švedska, 27. novembar 2014: SKF izlaže na Međunarodnom sajmu radnih plovila u New Orleansu, SAD, 3–5. decembar 2014. SKF će na sajmu prikazati proizvode i rješenja, uključujući ležaje, podmazivanje i brtve, s posebnim fokusom na ponudu rješenja kompanije za nadzor na osnovu stanja namijenjen za pomorsku industriju.


  Među SKF-ovim rješenjima na sajmu bit će i SKF Marine Condition Monitoring Kit (SKF-ov komplet za nadzor stanja za pomorstvo) koji sadrži sve što je potrebno za provođenje jednostavne i pouzdane provjere stanja na brodovima i da omogući vlasnicima brodova da poduzmu prve korake prema održavanju na osnovu stanja.


  Komplet je više od običnog skupljača podataka jer u sebi ima mogućnost provođenja dodatnih analiza mašine na osnovu analiza frekvencijskog pojasa po Brzoj Furijerovoj transformaciji (FFT). Komplet može da detektuje najvjerojatniji uzrok problema, kao npr. neuravnoteženost, kvarove ležaja, kvarove zupčanika, električne kvarove motora, hidraulične i aerodinamične probleme.


  SKF-ov komplet za nadzor stanja u pomorstvu posebno je razvijen za posebne zahtjeve pomorske industrije i za teške uslove rada na brodu. Komplet je pogodan za primjenu na velikom broju plovila, od kontejnerskih brodova, trajekata, Ro-Ro brodova, ribarskih brodova, jaružala, tegljača i plovila za opskrbu morskih platformi.


  Drugi proizvod koji će biti predstavljen na sajmu je SKF-ovo rješenje za nadzor porivnika koji predstavlja integrirana rješenja nadzora stanja porivnika za manevrisanje i pogon u pomorskim i offshore industrijama.


  Rješenje za nadzor je primjenjivo i za brodske kompanije i proizvođače porivnika, za tržište rezervnih dijelova i nove instalacije.


  SKF ponosno predstavlja i Kaydon Corporation, kompaniju članicu SKF grupe. Među novim proizvodima i uslugama koje će se predstaviti na sajmu nalaze se i Kaydonovi prstenasti okretni ležaji i ležaji za tanke presjeke te Cooperovi dvodijelni valjčasti ležaji.


  SKF-ovi stručnjaci na štandu omogućit će posjetiocima da razgovaraju o ovim i drugim rješenjima koja su dostupna za pomorsku industriju ili da razgovaraju o svojim specifičnim problemima.


  Posjetioci Međunarodnog sajma radnih plovila 2014. mogu naći SKF na štandu br. 1714, a Kaydon na štandu br. 1464. Na štandu br. 1818 Marine Sales Agent Simplex Americas predstavlja druga rješenja kompanije SKF Blohm + Voss Industries.


  Aktiebolaget SKF

         (publ.)


  Dalje informacije potražite od: 

  Odnosi s medijima: Nia Kihlström, +46 31-337 2897; +46 706 67 28 97; nia.kihlstrom@skf.com


  SKF je vodeći svjetski dobavljač za ležaje, brtve, mehatroniku, sisteme podmazivanja i usluge koje uključuju tehničku podršku, održavanje i pouzdanost, inženjerska savjetovanja i obuku. SKF je predstavljen u više od 130 država i ima oko 15.000 distributerskih lokacija širom svijeta. 

  Godišnja prodaja za 2013. godinu iznosila je 63.597 miliona švedskih kruna, dok je broj zaposlenih iznosio 48.401. www.skf.com

  ® SKF je registrovani zaštitni znak grupe SKF Group.
  ™ BeyondZero je zaštitni znak grupe SKF Group.

 • Slika

Preuzmi komplet za štampu

Komplet za štampu (478 KB)

SKF logo