SKF постави нов светски рекорд

SKF, Купот Gothia и забавниот парк Лизеберг во Гетеборг, Шведска поставија нов Гинисов светски рекорд за најмногу националности во еден реквизит на забавен парк - панорамското тркало во забавниот парк Лизеберг собра луѓе од 72 различни земји.
SKF logo