Свечено отворање на нова фабрика на SKF во Кина

Фабрика на SKF во Џинан, Кина
Фабрика на SKF во Џинан, Кина
Во фабриката на SKF во Џинан, Кина
Во фабриката на SKF во Џинан, Кина
Фабриката ќе произведува конусно валчести лежишта и дводелни единици со главчини за камиони, а ќе ги опслужува и индустриските пазари и пазарот за резервни делови за моторни возила.
Фабриката ќе произведува конусно валчести лежишта и дводелни единици со главчини за камиони, а ќе ги опслужува и индустриските пазари и пазарот за резервни делови за моторни возила.
SKF и CNHTC, најголемиот производител на камиони во Кина свечено ја отворија новата фабрика во Џинан на 24-ти септември. Фабриката ќе произведува конусно валчести лежишта и дводелни единици со главчини за камиони, а ќе ги опслужува и индустриските пазари и пазарот за резервни делови за моторни возила.

„Нè радува што нашата инвестиција во фабриката во Кина го поддржува растечкиот бизнис со камиони во целиот азиски регион. Наш висок приоритет е да бидеме блиску до нашите клиенти и со локалното производство и со инженерската поддршка, како од гледна точка на потребите на клиентите, така и од гледна точка на одржливоста“, вели Тригве Стен, претседател на SKF Automotive.

Инвестицијата изнесува околу 590 милиони шведски круни. Фабриката изградена според стандардот Лидерство во енергетски и еколошки дизајн (LEED) сега е во функција и вработува околу 500 луѓе. CNHTC, еден од најголемите клиенти на SKF, на компанијата SKF и додели голем договор во 2011 година за набавка на производи во период од 7 години и во вредност од 5,2 милијарди шведски круни.

SKF ја разви дводелната главчина за камиони за да ги задоволи тековните и идните потреби на индустријата за комерцијални возила за зголемување на продуктивноста преку подолги сервисни интервали и намалено одржување. Единицата се состои од дводелен надворешен прстен што овозможува исплатлив производствен процес, исполнувајќи ги критериумите на локалните клиенти.
SKF logo