Mnogi SKF timovi na najvećem svetskom fudbalskom turniru za mlade

Meet the World deca sakupljena  u Geteborgu
Meet the World deca sakupljena u Geteborgu
Tom Džonston i neki igrači tokom ceremonije otvaranja
Tom Džonston i neki igrači tokom ceremonije otvaranja
Tri stotine pedeset mladih igrača na turniru SKF Meet the World iz različitih delova sveta pevali su i igrali zajedno kada je kompanija SKF poželela dobrodošlicu svojim timovima u Geteborg na ovogodišnji Gothia Cup. Fudbalski turnir za mlade je najveći na svetu, sa skoro 40 000 učesnika a kompanija SKF je glavni sponzor.

Međunarodna škola u Geteborgu je multikulturalno mesto za sastajanje, u kom su smešteni svi timovi sa turnira Meet the World tokom njegovog trajanja. Timovi su se kvalifikovali za Gothia Cup završetkom turnira SKF Meet the World u svojim zemljama. Oni dolaze iz svih delova sveta, različitih kultura i religija. Igrači izgledaju drugačije i govore različite jezike, ali igraju, pevaju i igraju fudbal zajedno.
„Želim vam svima puno sreće na turniru i verujem da ćete dati sve od sebe“, izjavio je Tom Džonston, Generalni direktor kompanije SKF prilikom pružanja srdačne dobrodošlice u Švedsku svim učesnicima. „Ali, pre svega, nadam se da ćete uživati u vašem boravku u Geteborgu i da ćete pronaći puno novih prijatelja iz drugih zemalja i kultura“

Dobrodošlicau karnevalskoj atmosferi
Članovi 21 tima sa turnira Meet the World bili su poređani u male grupe i ćaskali su dok su čekali da počne ceremonija dobrodošlice. Mogli ste da osetite nestrpljenje u vazduhu. Mnogi od igrača dolaze iz vrlo siromašnih zemalja i nikada ranije nisu bili u inostranstvu. Potrebna je hrabrost da ostvarite prvi kontakt sa ljudima koje nikada ranije niste sreli kada dolazite iz različitih kultura i ne znate njihove jezike. Ali iznenada su devojčice iz Zambije počele da igraju. Dečaci iz Litvanije su se pridružili. Zatim su dečaci iz Brazila želeli da pokažu šta znaju i počeli su da igraju sambu. Sunce je počelo da sija. Devojčice iz Rusije igrale su sa dečacima iz Indonezije Uskoro je u celom školskom dvorištu bilo pesama i igara iz celog sveta. Bila je to prava karnevalska atmosfera. Svi su želeli da plešu sa svima, a timovi su želeli da se zajedno fotografišu sa drugim timovima.

Izuzetno otvaranje
Nedelja Gothia Cup-a započela je fascinantnom ceremonijom otvaranja – izuzetnom mešavinom boja, muzike i kultura. Uz ovacije od skoro 60 000 gledalaca, predstavnici iz 75 zemalja ušli su u prepun fudbalski stadion.
Tom Džonston je izašao na binu: „Kada vidim sve vas mlade ljude ovde na stadionu ponosan sam što je kompanija SKF od početka glavni sponzor turnira Gothia Cup“, izjavio je. „Takođe smo veoma ponosni što možemo pomoći većem broju mladih ljudi koji nemaju finansijskih uslova, da učestvuju na turniru Gothia Cup preko našeg Meet the World turnira. Želim vam uspeh na turniru Gothia Cup i lep provod u Geteborgu.. Takođe se nadam da ćete iskoristiti ovu priliku da upoznate puno novih prijatelja iz drugih timova i kultura”
Nakon govora, nekoliko skejtera, vozača mauntin bajkova i rolera pokazalo je svoje veštine na bini. Ceo događaj se završio uz spektakularni vatromet i ovacije iz publike.

Meet the World timovi iz 20 zemalja
SKF Meet the World odigrava se u zemljama u kojima kompanija SKF ima predstavništva. Ove godine, učestvovao je 21 iz 20 zemalja, svi koji su se kvalifikovali preko Meet the World i dobili su plaćene troškove smeštaja i puta do Geteborga od strane kompanije SKF. Šest od 21 tima su ženski. Jedan tim – iz Francuske – je tim za specijalnu olimpijadu za mlade sa invaliditetom.

Pratite kompaniju SKF na Fejsbuku da biste dobili najnovije informacije o turniru Gothia Cup: https://www.facebook.com/SKFGroup

Timovi na turniru Meet the World:
Albanija, Brazil, Bugarska, Kanada, Kina, Češka Republika, Estonija, Francuska, Nemačka, Indija, Indonezija, Letonija, Litvanija, Malezija, Meksiko, Portugal, Rumunija, Slovenija, Rusija i Zambija

Gothia Cup 2012 činjenice:
37.400 učesnika
1.545 timova
75 nacija
110 terena za igru
30% devojčica i 70% dečaka

SKF logo