Kompanija SKF nastavlja da pomaže da se svet motociklizma „okreće“

Proteklog vikenda, za vreme ASI Motocross Show u Imoli (Italija) komemorativne plakete dodeljene su švedskim šampionima koji su dominirali svetom moto kros trka u periodu 1955-1965.

Komemorativne plakete kompanije SKF dodeljene su Bilu Nilsonu, Stenu Lundinu, Rolfu Tiblinu, Torstenu Halmanu, Gunaru Johansonu za njihovu lojalnost švedskim brendovima u motociklizmu, Husqvarna, Lito i Monark, koji su pravili i nastavljaju da prave veliku istoriju u moto krosu u celom svetu.

Događaj se odigrao na kraju ASI Motocross Show, koji se održao u Imoli, Italija (blizu Bolonje) od 25. do 27. maja. To je novi događaj, organizovan na istoriskoj stazi u Imoli, na kom je započet italijanski moto kros i na kom su se održavala evropska i svetska prvenstva od 1948 do1965.

Više od 100 godina kompanija SKF učestvovala je na motociklističkim trkama i trkačkim stazama širom sveta, donoseći sve svoje inženjersko znanje i najsofisticiranija tehnološka rešenja na stazu. Novi proizvodi visokih performansi za off-road sektor, kao što su zaptivke za viljušku za motocikle koje su trenutno na tržištu, opipljiv su primer za to.SKF logo