SKF nastavlja da upoznaje decu iz svih delova sveta

Fudbalski turnir „Upoznajte svet“, koji se održava pod pokroviteljstvom kompanije SKF, bliži se kraju u 20 zemalja širom sveta. Sveukupno, u Gotija kupu će učestvovati 21 tim – nedelja fudbala, prijateljstva i zabave!

Francuska
Francuska
Litvanija
Litvanija
Indonezija
Indonezija
Tom Džonston, Predsednik i generalni direktor kompanije SKF objašnjava: „Naša održiva budućnost izgrađena je na našem znanju, razumevanju i poštovanju, koje počinje sa decom – njihovim snovima, idejama i nadama. Mi želimo da otvorimo umove, podstaknemo dijalog i stvorimo prilike koje bi u drugim slučajevima bile možda samo san. Zbog toga smo posvećeni pružanju podrške mladim ljudima u zemljama u kojima smo prisutni. Turniri „Upoznajte svet“, kompanije SKF pružaju nam šansu da ostvarimo pozitivan uticaj na lokalnom nivou i omogućimo ljudima da saznaju malo više o kompaniji SKF.”

Turniri širom sveta
SKF u Francuskoj odabrao je da podrži Kim Kalstrom trofej* preko ekskluzivnog partnerstva sa komitetom za Specijalne olimpijade Francuske (SOF). Njihova misija je da omogući mladim ljudima sa invaliditetom da se iskažu preko sporta. Na kraju turnira u Francuskoj, članovi IMPRO** Membrey tima stajali su ponosno kao pobednici.

Žan-Luk Udo, jedan od dva menadžera IMPro tima je izjavio; „Sport je veoma važan za njih i pomaže nam da podržimo njihov trening. Ovo iskustvo je deo pedagoškog programa za tinejdžere i povećava timski duh”

U Litvaniji, kompanija SKF organizovala je drugi put turnir „Upoznajte svet“. Turnir se održao u maju i učestvovali su timovi iz sedam zemalja. Tim Panevėžio FA iz grada Ponevežisa osvojio je turnir.

SKF Indonezija organizuje turnire već četiri godine. Ove godine, 16 timova je igralo 240 utakmica pre završetka finala na Cirakas stadionu u Istočnoj Džakarti. Tim ASIOP Apacinti, dokazao se kao pobednik.

Gotija kup i Upoznajte svet
Gothia Cup je najveći svetski turnir za mlade. Od svog početka, 1975, turnir je imao skoro 950.000 učesnika iz 127 zemalja. Uz skoro 70 zemalja koje učestvuju svake godine, Gothia Cup ostaje najinternacionalniji svetski turnir. Kompanija SKF pokrenula je turnir „Upoznajte svet“ 2007. godine, kada je SKF postao glavni partner Gotija kupa.

Turnir se održava od 14 do 20 jula. Posetite www.skf.com/mtw u toku ove nedelje da biste pronašli informacije o svim našim timovima.

Zemlje koje učestvuju na turniru kompanije SKF, „Upoznajte svet“ 2013, su:
Albanija, Brazil, Bugarska, Kanada, Kina, Češka Republika, Estonija, Francuska, Nemačka, Indija, Indonezija, Letonija, Litvanija, Malezija, Meksiko, Portugal, Rumunija, Slovenija, Rusija i Zambija

* Kim Källström trofej je saradnja između Gotija kupa, Komiteta za Specijalnu Olimpijadu Evrope/Evroazije, Komitet za Specijalnu Olimpijadu Švedske i švedski fudbaler Kim Kalstrom.
**IMPRO: medicinski profesionalni instituti
SKF logo