SKF Meet the World je u toku

Fudbalski turnir Meet the World, pod pokroviteljstvom kompanije SKF, u toku je u 24 zemlje. Pobednički tim iz svake zemlje ići će u Geteborg, u Švedsku, kako bi učestvovali na Gothia Cup-u u julu mesecu. São Paulo FC je pobednik u Kajamaru, u Brazilu. São Paulo FC je pobednik u Kajamaru, u Brazilu.

Pobeda na turniru kompanije SKF, Meet the World značiu da će São Paulo FC učestvovati na Gothia Cup-u ovog leta. Šesnaest timova iz različitih regija Brazila učestvovalo je na turniru. Ovo će biti prvi put da tim putuje u inostranstvo kako bi predstavljali svoj klub i svoju školu.

Igor Martins, levi vezni igrač ekipe izjavio je:
„Nisam mogao ni da sanjam da ću imati priliku da putujem u inostranstvo ovako rano, i ponosan sam što predstavljam moj tim i Brazil na tako velikom i važnom turniru kao što je Gothia Cup."

Kvalifikacioni turniri
Kompanija SKF pokrenula je turnir Meet the World 2007 godine, kada je SKF postala glavni partner Gothia Cup-a. Ove godine fudbalski turniri održavaju se u 24 zemlje u kojima je kompanija SKF prisutna. Svrha je da se stvore globalna sastajališta za mlade bez obzira na pol, socijalni status, godine, kulturu ili religiju.

Kup svetske mladosti
Gothia Cup je najveći svetski turnir za mlade. Od svog početka, 1975, turnir je imao skoro 950.000 učesnika iz 127 zemalja. Uz skoro 70 zemalja koje učestvuju svake godine, Gothia Cup ostaje najinternacionalniji svetski turnir.

Utakmice počinju 16. jula, a finalne se održavaju 20-21. jula. Tokom nedelje, 1 600 timova odigraće oko 5.000 utakmica.

Timovi na turniru SKF Meet the World
Timovi koji učestvuju na turniru Meet the World 2012, pored Brazila su Albanija, Argentina, Bugarska, Kina, Kolumbija, Češka Republika, Estonija, Francuska, Nemačka, Grčka, Indija, Indonezija, Kenija, Letonija, Litvanija, Malezija, Meksiko, Portugal, Rusija, Slovenija, Velika Britanija, SAD i Zambija.

SKF logo