SKF Grupa preuzima kompaniju Blohm + Voss Industries GmbH

2013 јануар 09, 13:00 CET

Ojačava položaj kompanije SKF kao globalnog stručnjaka koji pruža rešenja za celokupni radni vek i održavanje sredstava u industriji brodogradnje.


Kompanija SKF danas je objavila da je potpisan ugovor o preuzimanju nemačke kompanije za delove za industriju brodogradnje Blohm + Voss Industries (BVI) od kompanije Star Capital Partners. Kompanija SKF platiće oko 80 miliona EUR za 100% kapitala kompanije BVI i preuzeće dugove u neto iznosu od 18 miliona EUR. Transakcija je obavljena u skladu sa važećim pravnim propisima. Preuzimanje je u skladu sa strategijom kompanije SKF da pozicionira sebe kao željenog partnera za razvoj aplikacija nudeći pristup upravljanja celim vekom trajanja za rešenja za brodogradnju.

Blohm + Voss Industries je vodeća kompanija za proizvodnju i pružanje usluga za opremu vrhunskog kvaliteta za kritične primene u brodogradnji, uključujući komponente za osovine (zaptivke i ležajeve), stabilizatore i uljane separatore za vodu Kompanija ima oko 400 zaposlenih i osnovana je od Blohm + Voss brodogradilišta, koje je osnovano 1877. Prodaja za 2011/2012 bila je oko 100 miliona evra uz operativnu marginu u skladu sa SKF Grupom.

„Srećni smo što je kompanija Blohm + Voss Industries postala deo SKF Grupe. Sinergija između portfolija kompanija SKF i BVI učiniće da SKF postane još jači partner za kritične komponente osovina za industriju brodogradnje i posebne primene u brodogradnji za proizvođače rezervnih delova i za krajnje korisnike“ rekao je Tom Džonston, Predsednik i Generalni direktor kompanije SKF.

„Imamo dobar osećaj vezan za pridruživanje SKF Grupi. Kombinacija naših tehnologija, strategija i organizacije biće dobra osnova koja će učiniti da SKF postane još jači dobavljač u industriji brodogradnje“ rekao je Martin Johannsman, Generalni direktor Blohm + Voss Industries.

Rezime i obrazloženje:
• Kompanija SKF ušla je u poslove vezane za brodogradnju1940-ih godina i trenutno pruža proizvode, inženjering i usluge za industriju brodogradnje, uglavnom vezane za samoravnajuće ležajeve i spojnice.
• Operacije i sposobnosti kompanije BVI veoma dobro se uklapaju u strategiju kompanije SKF vezanu za brodogradnju
• Proizvodi kompanije BVI imaju slične parametre dizajna i proizvodne procese kao i ostale SKF zaptivke i ležajevi
• Uklapa se u postojeće proizvode za brodogradnju i servisni opseg kompanije SKF
• Ojačava sposobnosti za servisiranje kompanije SKF i daje doprinos komplementarnim prisustvom na tržištu, preko predstavništava u Šangaju, Hong Kongu, Singapuru, Busanu, Andoveru i Kobeu, i agente prodaje i servisne stanice širom sveta
• Pruža jaku mrežu klijenata sa brodogradilištima i vlasnika brodova kao dodatak jakoj poziciji kompanije SKF kod proizvođača delova (proizvođači elisa)
• Ističe kompaniju SKF kao vodećeg dobavljača sklopova zaptivki za brodogradnju, i hidrodinamičkih ležajeva, koji su značajni tip ležajeva u industriji brodogradnje.


Geteborg, 9. januar 2013.

Aktiebolaget SKF
(obj.)

Za više informacija, kontaktirajte:
Direktna veza za medije: +46 31 337 2400

Rebeka Janzon, Direktor, Odnosi sa štampom
tel: +46 31-337 3880, mobilni telefon: +46 727-173880, e-pošta: rebecca.janzon@skf.com

Marita Bjork, Predsednik odeljenja za odnose sa investitorima
tel: +46 31-337 1994, mobilni telefon: +46 705-181994, e-pošta: marita.bjork@skf.com

SKF je vodeći svetski dobavljač ležajeva, zaptivki, mehatronike, sistema za podmazivanje i usluga koje uključuju tehničku podršku, održavanje i usluge za održavanje pouzdanosti, inženjersku konsultaciju i obuku. Kompanija SKF ima predstavništva u više od 130 zemalja i više od 15.000 distributera širom sveta. Godišnja prodaja u 2011. bila je 66.216 miliona švedskih kruna, a broj zaposlenih bio je 46.039. www.skf.com

® SKF je registrovani zaštitni znak SKF Group.
™ BeyondZero je registrovana robna marka SKF Group.

Preuzmite komplet promotivnih materijala za medije

SKF logo