Novi ležaj kompanije SKF za uštedu energije za krajnji stepen prenosa smanjuje potrošnju goriva za teške kamione

 • Priča

  2013 фебруар 21, 16:00 CET

  Kompanija SKF izbacila je na tržište novi energetski efikasni (E2) konusni kuglični ležaj (TRB), posebno dizajniran za krajnji stepen prenosa kamiona, koji smanjuje trenje, omogućava smanjenje potrošnje goriva i smanjuje nivo emisija teških kamiona. Ovaj proizvod je deo portfolia BeyondZero kompanije SKF*.

   

  „Naš celokupni trud prilikom konstrukcije proizvoda fokusiran je na to da napravimo rešenja koja su energetski efikasna, dugotrajna i koja smanjuju troškove za vlasnike kamiona i voznih parkova. Oni takođe treba da budu laki za montiranje i isplativi. Sve se svodi na uštedu vremena i novca, ali takođe i na smanjenje negativnog uticaja na životnu sredinu“, izjavio je Kristijan Genhejmer, Menadžer jedinice za proizvode i poslovanje Kamioni, kompanije SKF.

   

  SKF E2 TRB dizajniran je da smanji potrošnju goriva. Tipična ušteda goriva koja se postiže upotrebom ležaja za krajnji stepen prenosa je otprilike 0,15 l na 100 km, što za vozila koja se koriste za duge prevozne rute dovodi do procenjene godišnje uštede od 150 litara goriva. Ovo pruža vlasnicima kamiona i voznih parkova brz povratak uloženih sredstava, smanjujući ukupne troškove vlasništva.

   

  U poređenju sa standardnim TRB ležajevima kompanije SKF koji već pružaju visoke performanse u ovoj kategoriji, novi SKF E2 TRB je još više poboljšan uz proračunato smanjenje trenja od 30 procenata Ovo može omogućiti uštedu energije od oko 500 vati kada se ležaj koristi u prenosnom položaju. Za razliku od konkurentskih proizvoda, ovo smanjenje trenja važi za potpuni opseg broja obrtaja po minutu.Za običan kamion koji prelazi 100 000 kilometara godišnje, opremljen sa četiri ležaja ove vrste, smanjenje je procenjeno na 398 kgCO2 uštede u toku godine.

   

   Posebna svojstva novog ležaja uključuju manje kuglice, poboljšanu topografiju kuglica i modifikovane profile žlebova. Poboljšanje kuglica znači da, iako ih ima manje, SKF E2 TRB pruža isti nominalni kapacitet nosivosti kao standardni TRB ležajevi.

   

  Novi SKF E2 TRB može se menjati sa trenutnim standardnim TRB ležajevima što čini implementaciju lakom i jeftinijom.

   

   

  * Da bi bili uključeni u portfolio BeyondZero, proizvodi, usluge i rešenja kompanije SKF moraju prikazati da donose značajne pogodnosti klijentu u zaštiti životne sredine, bez značajnih nadoknada vezanih za životnu sredinu u toku radnog veka proizvoda.

   

   

   

  Geteborg, 21. februar 2013.

  Aktiebolaget SKF

  (obj.)

   


  Za više informacija, kontaktirajte:
  Nia Kilstrom, SKF Group komunikacije, tel: +46 31-337 28 97,

  Mobilni telefon: +46 706 67 28 97, e-pošta:nia.kihlstrom@skf.com

   

  Kolin Roberts, SKF Group komunikacije, tel +31 30 6075608

  Mobilni telefon: +31 653 944 111, e-pošta:colin.roberts@skf.com

   

   

   

   

  SKF je vodeći svetski dobavljač ležajeva, zaptivki, mehatronike, sistema za podmazivanje i usluga koje uključuju tehničku podršku, održavanje i usluge za održavanje pouzdanosti, inženjersku konsultaciju i obuku. Kompanija SKF ima predstavništva u više od 130 zemalja i više od 15.000 distributera širom sveta. Godišnja prodaja u 2012. bila je 64.575 miliona švedskih kruna, a broj zaposlenih bio je 46.775. www.skf.com

 • Slika

Preuzmite komplet promotivnih materijala za medije

SKF logo