SKF ProFlex automatski sistem za podmazivanje poboljšava efikasnost kranova za kontejnere

 • Priča
  Proflex na kranu
  Proflex na kranu

  2013 фебруар 25, 13:00 CET

  Kompanija SKF instalirala je SKF Proflex automatski sistem za podmazivanje na MSC Home Terminal kranove udrugoj najvećoj Evropskoj luci, Belgijskoj luci Antverpen, omogućavajući klijentima da smanje ručno održavanje za oko 1900 sati godišnje.

   

  U proseku, klijent je trošio oko 90 sati za ručno obavljanje postupaka podmazivanja i to se obavljalo kada kranovi nisu radili. Kako se saobraćaj kontejnera u luci povećava za dvocifren iznos svake godine, operater na terminalu suočava se sa vremenskim pritiskom i manje prostora za obavljanje poslova održavanja.

   

  „Automatizacijom procesa podmazivanja,SKF sistem je idealno rešenje za naše klijente. Prethodni postupci ručnog podmazivanja zahtevali su mnogo ljudi i radnih sati godišnje, po kranu. SKF ProFlex sistemi sada osiguravaju dostupnost kranova i pomažu u smanjivanju prekida rada i gubitaka u produktivnosti. Sistemi takođe eliminišu bezbednosne rizike kojima su radnici izloženi prilikom obavljanja poslova podmazivanja kranova ručno,“ izjavio je Henrik Lange, Predsednik SKF Industrijskih tržišta, Strateške industrije.

   

  SKF ProFlex sistem ima pumpu koja dostavlja mazivo nizu progresivnih mazalica, koje mogu automatski da dostavljaju određenu količinu sredstva za podmazivanje na do 150 mesta. Instalirani sistem u luci podmazuje osnovu sa točkovima, vitlo i kolica, dostavljajući istu količinu sredstva za podmazivanje na svaki kran na više od 60 tačaka. Pored toga, kompanija SKF opremila je svaki SKF ProFlex sistem sa opcijom za kontrolu za pumpe, distributere i mazalice, pružajući mogućnost klijentu da prati sisteme iz kancelarije i održava kranove u optimalnom stanju.

   

  Geteborg, 25. februar 2013.

   

  Aktiebolaget SKF

    (obj.)

   

  Za više informacija, kontaktirajte:
  Nia Kilstrom, SKF Group komunikacije, tel: +46 31-337 28 97,

  Mobilni telefon: +46 706 67 28 97, e-pošta:nia.kihlstrom@skf.com

   

  Kolin Roberts, SKF Group komunikacije, tel +31 30 6075608

  Mobilni telefon: +31 653 944 111, e-pošta:colin.roberts@skf.com

   

   

  SKF je vodeći svetski dobavljač ležajeva, zaptivki, mehatronike, sistema za podmazivanje i usluga koje uključuju tehničku podršku, održavanje i usluge za održavanje pouzdanosti, inženjersku konsultaciju i obuku. Kompanija SKF ima predstavništva u više od 130 zemalja i više od 15.000 distributera širom sveta. Godišnja prodaja u 2012. bila je 64.575 miliona švedskih kruna, a broj zaposlenih bio je 46.775. www.skf.com

 • Slika

Preuzmite komplet promotivnih materijala za medije

SKF logo