Fabrika ležajeva kompanije SKF u Ahmedabadu, u Indiji dobila LEED Zlatni sertifikat

2013 март 27, 13:00 CET

Geteborg, 27. mart 2013: Kompanija SKF objavila je da je novoj fabrici u Ahmedabadu, u Indiji dodeljen priželjkivani LEED (Vodeći dizajn za energiju i ekologiju) zlatni sertifikat od strane IGBC (Indijski savet za zelenu gradnju). Sa ovim sertifikatom, fabrika u Ahmedabadu postala je prva fabrika za proizvodnju ležajeva u Indiji koja je sertifikovana LEED setrtifikatom i treća fabrika kompanije SKF u svetu koja je dobila LEED sertifikat.

Tom Džonston, Predsednik i Generalni direktor je izjavio, „Kompanija SKF donela je odluku pre nekoliko godina da naša nova postrojenja treba da budu izgrađena u skladu sa LEED standardom. Presrećan sam što je Ahmedabad stekao zlatni status, što osigurava da postižemo veoma veliki ekološki uticaj – smanjujući lokalne i globalne ekološke uticaje na najviši mogući način. Ovo je važan korak za nas i za postizanje naših agresivnih novih ciljeva vezanih za klimu, koje smo pokrenuli prošle godine. Težimo ka tome da smanjimo naš uticaj na životnu sredinu preko lanca kompletnih, vrednosti od sirovina koje biramo do načina na koji vodimo naše poslovanje u cilju razvijanja rešenja za klijente u okviru SKF BeyondZero portfolija.”

„Važno je da se poslovni rast odvija bez ugrožavanja održivosti u budućnosti. SKF Indija je posvećena održivom rastu i ovo se oslikava preko svega što radimo. Uz ovaj sertifikat, fabrika Ahmedabad započinje novu stranicu u putu ka održivosti za SKF Indija," izjavio je Šišir Jošipura, Direktor i rukovodilac na nivou zemlje, SKF u Indiji.

Funkcije koje omogućavaju dobijanje LEED zlatne sertifikacije za postrojenje su:

- Energetska efikasnost Fabrika ima za 23% bolju energetsku efikasnost u poređenju sa normalnim građevinskim standardima
- Smanjenje potrošnje vode: Koristi 30% manje vode u poređenju sa standardima za normalne zgrade.
- Sjajan kvalitet unutrašnjeg vazduha.
- Nizak ukupni lokalni i globalni ekološki uticaj.

Aktiebolaget SKF
(obj.)


Za više informacija, kontaktirajte:
Direktna veza za medije: +46 31 337 2400
Odnosi sa štampom: Rebeka Janzon, +46 31-337 3880; +46 727-173 880; rebecca.janzon@skf.com
Odnosi sa investitorima: Marita Bjork, +46 31-337 1994; +46 705-181 994; marita.bjork@skf.com


SKF je vodeći svetski dobavljač ležajeva, zaptivki, mehatronike, sistema za podmazivanje i usluga koje uključuju tehničku podršku, održavanje i usluge za održavanje pouzdanosti, inženjersku konsultaciju i obuku. Kompanija SKF ima predstavništva u više od 130 zemalja i više od 15.000 distributera širom sveta. Godišnja prodaja u 2012. bila je 64.575 miliona švedskih kruna, a broj zaposlenih bio je 46.775. www.skf.com

® SKF je registrovani zaštitni znak SKF Group.
™ BeyondZero je registrovana robna marka SKF Group.


SKF logo