SKF rešenje za sistem solarnog praćenja smanjuje emisije CO2 i povećava solarno dobijanje energije

 • Priča
  Solarni linearni aktuator
  Solar linearni aktuator

  2013 април 08, 08:00 CEST

  Geteborg, 07. april, 2013.: Solarni linearni aktuator-CASD-60 kompanije SKF i SKF solarni aktuator CRSD 290 su dva rešenja koja doprinose smanjenju emisije CO2 povećanjem proizvodnje energije sa jedne solarne ploče površine 58 m2 za 5,8 MWh/godišnje. To je jednako smanjenju od of 4,4 tona CO2/godišnje po rešenju, prema faktoru CO2 svetske energetske mreže od 0,749 kg CO2e/kWh. Oba rešenja su deo BeyondZero protfolija kompanije SKF .*

  „Upotreba obnovljive energije je jedno od najefektivnijih rešenja za smanjenje ugljen dioksida. Napredna elektromehanička tehnologija kompanije SKF pruža poboljšanja u današnjim rešenjima za intenzivno održavanje i omogućava visoke performanse, preciznost i efikasnost preciznim praćenjem položaja sunca tokom dana i tokom godišnjih doba", rekao je Markus Ben, Menadžer globalnog poslovnog razvoja, SKF Renewable Energy, deo za solarnu energiju.

  SKF solarni linearni aktuatori i SKF solarni aktuatori mogu da pruže kretanje po jednoj ili obe ose koje prati kretanje sunca dok se pomera na nebu.

  Oba rešenja su namenski dizajnirana za rad u teškim uslovima u kojima solarne ploče rade, i imaju IP 65 sertifikat. I oba rešenja pružaju veoma precizno kretanje i skoro da im nije potrebno održavanje, uz očekivani radni vek od 20 godina, što pomaže klijentima kompanije SKF da postignu niži trošak prilikom dobijanja energije (LCOE). SKF solarni linearni aktuatori i SKF solarni aktuatori mogu se koristiti sa fotonaponskim ćelijama, koncentrisanim fotonaponskim ćelijama ili koncentrisanim solarnim sistemima.

  Količine CO2 odnose se na ploče od 58 m2 prilikom praćenja na jednoj osovini. Za praćenje na dve osovine, rezultati su još bolji. Takođe, rezultati će biti drugačiji za druge veličine ploča. Što je ploča veća, veća je i korist po životnu sredinu, pošto je proizvodnja i odlaganje aktuatora na otpad od malog značaja za rezultate.

  * Portfolio SKF BeyondZero proizvoda sastoji se iz proizvoda koji pružaju poboljšane karakteristike u zaštiti životne sredine. Da bi bili uključeni u portfolio SKF BeyondZero, proizvodi, usluge i rešenja kompanije SKF, moraju da pružaju značajne pogodnosti za životnu sredinu.

  Aktiebolaget SKF
  (obj.)

  Za više informacija, kontaktirajte:
  Nia Kilstrom, SKF Group Communication, +46 31-337 2897; +46 706 67 28 97; nia.kihlstrom@skf.com
  Kolin Roberts, SKF Group Communication; +31 30 6075608; +31 653 944 111; colin.roberts@skf.com


  SKF je vodeći svetski dobavljač ležajeva, zaptivki, mehatronike, sistema za podmazivanje i usluga koje uključuju tehničku podršku, održavanje i usluge za održavanje pouzdanosti, inženjersku konsultaciju i obuku. Kompanija SKF ima predstavništva u više od 130 zemalja i više od 15.000 distributera širom sveta. Godišnja prodaja u 2012. bila je 64.575 miliona švedskih kruna, a broj zaposlenih bio je 46.775. www.skf.com

  ® SKF je registrovani zaštitni znak SKF Group.
  ™ BeyondZero je registrovana robna marka SKF Group.


 • Slika

Preuzmite komplet promotivnih materijala za medije

SKF logo