Kompanija SKF potpisala je značajan ugovor sa kompanijom Volvo Car Corporation

2013 јун 13, 11:00 CEST

Kompanija SKF proizvodiće ležajeve glavčine točka za novu generaciju vrhunskih Volvo automobila

Geteborg, Švedska, 13. jun 2013: Kompanija SKF sklopila je ugovor za proizvodnju i isporuku ležajeva glavčine točka nove generacije (HBU3) kompaniji Volvo Car Corporation. Kompanija SKF dostaviće HBU3 koji je posebno dizajniran u skladu sa zahtevnim tehničkim specifikacijama kompanije Volvo za njihovu skalabilnu proizvodnu arhitekturu (SPA).

„Oduševljeni smo što smo dobili do sada najveći ugovor koji je kompanija SKF ikada potpisala sa kompanijom Volvo Car Corporation. Ovo je takođe jedna od najznačajnijih narudžbina koju smo dobili od naših klijenata iz automobilske industrije. Radeći u bliskoj saradnji, upotrebili smo naše tehničko znanje i stručnost kako bi ispunili njihove veoma izazovne zahteve za dizajn visokih performansi koji ispunjava ciljeve smanjenja težine. Robusno tehničko rešenje koje smo razvili biće dostavljeno kompaniji Volvo Car Corporation pomoću našeg globalnog proizvodnog otiska“, izjavio je Trigve Šten, Predsednik, SKF Automotive.

Uz SPA, kompanija Volvo Car Corporation fokusira se na lake automobile dizajnirane sa ciljem da značajno smanje težinu vozila, bez negativnog uticaja na performanse i udobnost. HBU3, optimizovan za smanjenu težinu, poseduje zaptivke visokih performansi sa smanjenim trenjem. Ovo rešenje je izdržljivo i može pretrpeti više opterećenja u cilju povećane pouzdanosti i produženog radnog veka. 

Kompanija SKF nudi kompletan portfolio proizvoda i usluga u automobilskoj industriji koji pomažu u smanjenju emisija CO2, uključujući novu generaciju laganih rešenja sa smanjenim trenjem, u cilju smanjenja emisija, smanjenja potrošnje goriva i postizanja konkurentnosti na stalno promenljivom tržištu.


Aktiebolaget SKF
(obj.)


Za više informacija, kontaktirajte:
Direktna veza za medije: +46 31 337 2400
Odnosi sa štampom: Rebeka Janzon, +46 31-337 3880; +46 727-173 880; rebecca.janzon@skf.com
Odnosi sa investitorima: Marita Bjork, +46 31-337 1994; +46 705-181 994; marita.bjork@skf.com


SKF je vodeći svetski dobavljač ležajeva, zaptivki, mehatronike, sistema za podmazivanje i usluga koje uključuju tehničku podršku, održavanje i usluge za održavanje pouzdanosti, inženjersku konsultaciju i obuku. Kompanija SKF ima predstavništva u više od 130 zemalja i više od 15.000 distributera širom sveta. Godišnja prodaja u 2012. bila je 64.757 miliona švedskih kruna, a broj zaposlenih bio je 46.775. www.skf.com

® SKF je registrovani zaštitni znak SKF Group.
™ BeyondZero je registrovana robna marka SKF Group.

SKF logo