Dan kapitalnih tržišta kompanije SKF - deljenje znanja sa investitorima i analitičarima

2013 септембар 04, 09:00 CEST

Pruža priliku za bolje razumevanje poslovanja kompanije SKF

Geteborg, 04. septembar, 2013: Svrha Dana kapitalnih tržišta kompanije SKF je da omogući priliku za bolje razumevanje poslovanja kompanije SKF. To se obavlja na interaktivni način, u malim grupama, sa prikazima, izložbama i obilascima. Celokupno rukovodstvo kompanije SKF bilo je prisutno, kao i rukovodioci poslovnih jedinica iz odabranih industrija.

Danas i sutra
Tom Džonston, Predsednik i generalni direktor kompanije SKF pričao je o ključnim elementima kompanije SKF za postizanje profitabilnog razvoja, investicijama u IT sisteme, smanjenju troškova i dao je primere u uspešnom ugovaranju poslova za druge kompanije.

On je izjavio, „Bilo je sjajno videti toliko veliko interesovanje za kompaniju SKF na Dan kapitalnih tržišta. Iskoristili smo priliku da detaljnije prikažemo na koji način mi vodimo naše prioritete u Grupi i korake koje preduzimamo za rad u skladu sa našim finansijskim ciljevima. Bilo je dosta dobrih pitanja i diskusija tokom dana i želim da se zahvalim svima što su učinili ovaj dan tako zanimljivim.“

Pogodnosti pristupa radnom veku proizvoda kompanije SKF

Kompanija SKF predstavila je različite primere o načinima na koji klijenti dobijaju pogodnosti od njenog pristupa rukovođenja radnim vekom. Kao odgovor na zahteve korisnika za često, skupo, ponovno podmazivanje, kompanija SKF razvila je novu vrstu ležajeva koji omogućavaju rad 24/7 tokom pet godina, bez podmazivanja. Ovo rešenje omogućava da rad bude održiviji i pouzdaniji. Pristup radnom veku proizvoda kompanije SKF omogućio je uključenje proizvođača peći koji je sada ovo rešenje uveo kao standard.

Pružanje vrednosti uz proizvode za uštedu energije i rešenja
Energetska efikasnost je bila glavna tema i mnogi primeri iz portfolija SKF BeyondZero su predstavljeni:

  • Jedinica ležaja glavčine sa malim trenjem kompanije SKF može smanjiti 4400 tona CO2 godišnje ako se milion automobila opremi proizvodom kompanije SKF umesto standardnim proizvodima.
  • Sistem za merenje pritiska u pneumaticima za kamione i prikolice, koji održava stalan ispravan pritisak i smanjuje emisije CO2, omogućava uštedu goriva i do 2% kao i smanjivanje prekida radnog vremena zbog problema sa pneumaticima za oko 40%. 
  • Rešenja sa magnetnim sistemom kompanije SKF za ventilatore mogu smanjiti upotrebu energije do 40%.. Ovo donosi vrednost klijentima u industriji prerade otpadnih voda jer sistemi ventilatora mogu zahtevati i do 80% ukupne potrošnje energije u postrojenju. 
  • Ležajevi kompanije SKF za ekstremne temperature mogu izdržati temperature i do 350° C, bez potrebe za ponovnim podmazivanjem. Ovo omogućava značajno smanjenje u troškovima održavanja, kao i smanjenje CO2 emisija. Na primer, bazen za hlađenje za metalne table, opremljen sa 5000 ležajeva može da uštedi 7,5 tona maziva i 23 tone CO2 godišnje, što je jednako smanjenju uticaja na klimatske promene od 82%, u poređenju sa upotrebom kugličnih ležajeva sa dubokim žlebom koji se podmazuju mazivom.

Prednjačenje u liderstvu u tehnologiji
Jak fokus kompanije SKF liderstvo u tehnologiji demonstriran je preko različitih rešenja prikazanih tokom dana. Jedan od najskorije predstavljenih proizvoda je novo rešenje za senzore pod nazivom SKF Insight™. Proizvod sa samostalnim napajanjem može bežično da šalje informacije o stanju ležaja preko SKF mreže daljinskih dijagnostičkih centara. Za klijente to znači još veću pouzdanost i smanjeno vreme prekida rada i troškova. 

Ojačavanje naše sposobnosti da pružimo podršku klijentima
Kompanija SKF objasnila je kako je njeno jako prisustvo na globalnom nivou, uključujući mrežu ovlašćenih distributera kompanije SKF, lokacije fabrika rešenja kompanije SKF, skladišta, daljinske centre za dijagnostiku, centre za praćenje stanja i lokacije za pomorsku industriju, povezuju kompaniju sa klijentima širom sveta. U diskusijama je spomenuto kako aktivnosti za integraciju procesa, kao što su novi pristupi upravljanja inventarom i saradničko predviđanje, pomažu kompaniji SKF i njenim ovlašćenim distributerima da ostvare veću efikasnost u lancu dostave.

Kompanija SKF je još više poboljšala svoje prisustvo na tržištima sa brzim razvojem preko globalnih tehničkih centara i novih proizvodnih lokacija. Na primer, 45% proizvodnog otiska kompanije SKF za automobilsku industriju nalazi se i širi u regionima sa bržim razvojem. Primer ovoga je nova fabrika u Kini za SKF podeljene glavčine za kamione. Još jedan primer je poslovna jedinica za tržište rezervnih delova automobila kompanije SKF koja je značajno povećala fleksibilnost i povećala kapacitet u centrima za pakovanje. 

Manja proizvodnja uz podršku metodologije za poslovnu izvrsnost pomogla je u smanjenju troškova i redukovanju kapitala. Na primer, nakon uvođenja poslovne izvrsnosti u fabrici kompanije SKF u Gvadalahari, Meksiko, inventar je smanjen za 3%.

Ceo dan je zabeležen na snimku i biće dostupan za oko nedelju dana na: http://investors.skf.com/en

Aktiebolaget SKF
(obj.)


Za više informacija, kontaktirajte:

Direktna veza za medije: +46 31 337 2400
Odnosi sa štampom: Rebeka Janzon, +46 31-337 3880; +46 727-173 880; rebecca.janzon@skf.com
Odnosi sa investitorima: Marita Bjork, +46 31-337 1994; +46 705-181 994; marita.bjork@skf.com


SKF je vodeći svetski dobavljač ležajeva, zaptivki, mehatronike, sistema za podmazivanje i usluga koje uključuju tehničku podršku, održavanje i usluge za održavanje pouzdanosti, inženjersku konsultaciju i obuku. Kompanija SKF ima predstavništva u više od 130 zemalja i više od 15.000 distributera širom sveta. Godišnja prodaja u 2012. bila je 64.575 miliona švedskih kruna, a broj zaposlenih bio je 46.775. www.skf.com

® SKF je registrovani zaštitni znak SKF Group.
™ BeyondZero je registrovana robna marka SKF Group.
™ SKF Insight je registrovana robna marka SKF Group.


SKF logo