SKF lansira HSS tip zaptivke za metalnu industriju – rešenje za zaptivanje velikih kućišta ležajeva valjaoničkih stanova

 • Priča
  HSS dopunski ojačana, "all-rubber" zaptivka
  HSS dopunski ojačana, "all-rubber" zaptivka

  2013 октобар 07, 09:00 CET

  Dopunski ojačana, "all-rubber" HSS zaptivka seals nudi vrhunske performanse zaptivanja, duži radni vek i veću produktivnost.

  Geteborg, 07. april, 2013.: Lansiranjem HSS tipa zaptivke za metalnu industriju, SKF upotpunjuje svoju široku ponudu radijalnih osovinskih zaptivki. HSS zaptivke su jednostavne za montažu, a predstavljaju vrhunsko rešenje zaptivanja za valjaoničke stanove. Ova zaptivka predstavlja novi koncept dopunskog ojačanja konstrukcije i predstavlja broj 1 preporuku SKF-a za zaptivanje velikih ležajskih kućišta u metalnoj industriji.

  “Radijalne osovinske zaptivke se najčešće posmatraju kao "commodity" - standardni proizvodi. U praksi, one predstavljaju proizvod od krucijalnog značaja za pouzdan i efikasan rad samih ležaja i postrojenja u celini. U kombinaciji sa adekvatnim rasporedom ležajeva u uležištenju, SKF HSS zaptivka nudi unapređenje performansi zaptivanja, povećava pouzdanost i značajno doprinosi smanjenju ukupnih troškova proizvodnje po jedinici proizvoda”, rekao je Robert Blachfellner, SKF Global Product Manager Industrial Seals Segment.

  SKF HSS zaptivke dostupne su u standardnom NBR materijalu (nitrilna guma), kao i u dva specijalna materijala razvijena od strane SKF-a - SKF Duratemp (HNBR) i SKF Duralife (FKM), koji se već decenijama uspešno koriste u izuzetno zahtevnim aplikacijama. Zaptivna usna napravljena je od standardne izvedbe jednog od materijala, dok je ostatak tela zaptivke koji je u kontaktu sa kućištem napravljen od izvedbe materijala veće tvrdoće koji obezbeđuje bolju stabilnost u kućištu tokom ugradnje i eksploatacije. Novi koncept ojačavanja profila omogućava proizvodnju "rasečenog" tipa zaptivke, što značajno olakšava ugradnju i zamenu. Glatka površina spoljašnjeg prečnik doprinosi izuzetno dobrim karakteristikama statičkog zaptivanja i ne postoji rizik od promena dimenzija kada su zaptivke izložene povećanoj količini vlage.

  HSS zaptivke opciono mogu da imaju kanale za dopremu masti u prostor između dve zaptivke, u slučaju montaže dve zaptivke leđa-o-leđa, lice-u-lice ili tandem.. 

  HSS zaptivke se mogu proizvesti u bilo kojoj nestandardnoj dimenziji bez posebnih dodatnih troškova i dugih rokova isporuke.

  Više informacija o HSS zaptivkama možete naći na: www.skf.com/group/industry-solutions/metals

  Aktiebolaget SKF
  (obj.)

  Za više informacija, kontaktirajte:

  Nia Kilstrom, +46 31-337 2897; +46 706 67 28 97; nia.kihlstrom@skf.com

  SKF je vodeći svetski dobavljač ležajeva, zaptivki, mehatronike, sistema za podmazivanje i usluga koje uključuju tehničku podršku, održavanje i usluge za održavanje pouzdanosti, inženjersku konsultaciju i obuku. Kompanija SKF ima predstavništva u više od 130 zemalja i više od 15.000 distributera širom sveta. Godišnja prodaja u 2012. bila je 64.757 miliona švedskih kruna, a broj zaposlenih bio je 46.775. www.skf.com

  ® SKF je registrovani zaštitni znak SKF Group.


 • Slika

Preuzmite komplet promotivnih materijala za medije

Komplet promotivnih materijala (656 KB)

SKF logo