Kompanija SKF proširuje svoj spektar SKF kugličnih energetski efikasnih ležajeva za velike elektromotore

 • Priča
  E2 ležaj za elektromotor
  E2 ležaj za elektromotor

  2013 новембар 04, 09:00 CET

  Geteborg, 04. novembar, 2013: Od pojave SKF kugličnih energetski efikasnih ležajeva (E2 serija) u februaru 2008, kompanija SKF je proširila spektar kako bi pokrila veće elektromotore, do 350 kW (500 ks).

  „Korisnici stalno traže načine za uštedu energije i smanjenje emisiju štetnih gasova. Ovaj dodatak u veličini za E2 ležajeve znači da su još veće uštede sada moguće u mnogim vrstama primene i industrijama“ izjavila je Kjara Forlani, marketing menadžer za odeljak za elektromotore kompanije SKF.

  Neki proizvođači i krajnji korisnici već su prihvatili novo rešenje i koriste pogodnosti koje im pružaju ležajevi za uštedu energije kompanije SKF.

  Nove veličine omogućiće radionicama za popravku da ponude dodatne potencijale za uštede svojim klijentima.

  „Kao ovlašćeni izvođač remonta od strane kompanije SKF, uvek koristim SKF ležajeve, tako da je ideja za testiranje poboljšanog ležaja bila izazov. Primetili smo uštedu od 150 vati na potpuno novom motoru poznatog proizvođača od 7,5 kW; ovo je dobra ušteda za mali motor. Potencijal za uštedu je ogroman za motore sa većim okvirima i ako su u širokoj primeni u svakom industrijskom postrojenju. Pored toga, funkcije novog SKF E2 ležaja povećavaju očekivani servisni vek motora, pružajući još jednu pogodnost našim korisnicima u industriji koja takođe pojačava našu dobru nameru na tržištu,“ izjavio je Mat Flečer, upravni direktor kompanije Fletcher Moorland Ltd.

  Ležajevi za uštedu energije kompanije SKF smanjuju gubitke usled trenja za najmanje 30 procenata u poređenju sa standardnim SKF ležajevima. Oni su dizajnirani za primenu pri manjim i normalnim opterećenjima, za elektromotore, pumpe, menjače i transportere.  Aktiebolaget SKF
  (obj.)

  Za više informacija, kontaktirajte:
  Odnosi sa štampom: Nia Kilstrom, +46 31-337 2897; +46 706 67 28 97; nia.kihlstrom@skf.com

  SKF je vodeći svetski dobavljač ležajeva, zaptivki, mehatronike, sistema za podmazivanje i usluga koje uključuju tehničku podršku, održavanje i usluge za održavanje pouzdanosti, inženjersku konsultaciju i obuku. Kompanija SKF ima predstavništva u više od 130 zemalja i više od 15.000 distributera širom sveta. Godišnja prodaja u 2012. bila je 64.575 miliona švedskih kruna, a broj zaposlenih bio je 46.775. www.skf.com

  ® SKF je registrovani zaštitni znak SKF Group. • Slika

Preuzmite komplet promotivnih materijala za medije

Komplet promotivnih materijala (658 KB)

SKF logo