Novi SKF CE kosi kuglični kontaktni dvoredni ležajevi su sada dostupni

 • Priča
  SKF CE dvoredni ugaoni kontaktni kuglični ležaj
  SKF CE dvoredni ugaoni kontaktni kuglični ležaj

  2013 новембар 18, 14:00 CET

  Geteborg, 18. novembar, 2013: Kompanija SKF objavila je da su razvijeni novi ekonomični kosi kuglični kontaktni dvoredni ležajevi koji su pogodni za upotrebu kod kamiona i u poljoprivrednim aplikacijama - gde su izdržljivost i pouzdanost presudni - od glavčina, glavčina ventilatora i sejalica do tanjirača i drugih oruđa.

  Oni su nedavno predstavljeni na sajmu Agritechnica u Hanoveru, Nemačka.

  Novi SKF CE dvoredni ugaoni kontaktni kuglični ležajevi dostupni su u serijama 32 i 33 sa opsegom prečnika otvora od 20 do 50 mm. Ograničeni spektar CE ležajeva omogućava kompaniji SKF da pruži klijentima ekonomična rešenja za posebne zahteve prilikom upotrebe. CE ležajevi su standardno opremljeni kućištima od poliamida ojačanog staklenim vlaknima koja imaju mali stepen trenja i nizak nivo buke. Opcionalno, oni su dostupni sa presovanim staklenim kavezima. 

  SKF CE kosi kuglični kontaktni dvoredni ležajevi dostupni su kao otvoreni ili zatvoreni zaptivkom ili štitnikom. I otvoreni i zatvoreni ležajevi su zamenljivih dimenzija i imaju iste sposobnosti za velika opterećenja.

  CE ležajevi sa zaptivkama imaju zaptivke od nitrilne butadienske gume (NBR) ojačane čelikom, koje vrše lagani kontaktni pritisak na unutrašnji prsten ležaja u cilju efikasnog sprečavanja gubitka sredstava za podmazivanje i ulazaka kontaminanata. CE ležajevi sa zaptivkom imaju niže ograničene brzine od otvorenih ležajeva, ili ležajeva sa štitnikom zbog dodatnog trenja ležaja.

  CE ležajevi sa štitnikom imaju čelične štitnike koji se nastavljaju u žlebovima unutrašnjeg prstena ležaja u cilju dobrog zadržavanja sredstava za podmazivanje i smanjenja ulazaka kontaminanata. CE ležajevi sa štitnikom imaju istu naznačenu ograničenu brzinu kao i otvoreni ležajevi. 

  CE kosi kuglični kontaktni dvoredni ležajevi sa zaptivkom i štitnikom napunjeni su standardno poliurea mazivom (GXN) visokih performansi.

  Otvoreni i CE ležajevi sa zaptivkom dostupni su u klasi normalnih (CN) aksijalnih odstojanja. Ležajevi sa zaptivkom i štitnikom dostupni su u klasi odstojanja većoj od normalne (C3).


  Aktiebolaget SKF
  (obj.)

  Za više informacija, kontaktirajte: Odnosi sa štampom: Monik Turner, +1 267 436 6836, +1 610 613 0386, Monique.Turner@skf.com

  SKF je vodeći svetski dobavljač ležajeva, zaptivki, mehatronike, sistema za podmazivanje i usluga koje uključuju tehničku podršku, održavanje i usluge za održavanje pouzdanosti, inženjersku konsultaciju i obuku. Kompanija SKF ima predstavništva u više od 130 zemalja i više od 15.000 distributera širom sveta. Godišnja prodaja u 2012. bila je 64.575 miliona švedskih kruna, a broj zaposlenih bio je 46.775. www.skf.com

  ® SKF je registrovani zaštitni znak SKF Group.


 • Slika

Preuzmite komplet promotivnih materijala za medije

Komplet promotivnih materijala (1.6 MB)

SKF logo