Robusni ugaoni ležaj za letvu upravljača omogućava ugodniju vožnju

Robusni ugaoni ležaj letve upravljača
Robusni ugaoni ležaj letve upravljača

2013 новембар 22, 12:00 CET

Zbog smanjenog i konstantnog trenja prilikom rotiranja, bolje apsorpcije vibracije i smanjenog nivoa buke, ovo inovativno rešenje pruža izrazito viši nivo ugodnosti prilikom upravljanja.

Geteborg, 22. novembar, 2013: Kompanija SKF najavila je predstavljanje novog ugaonog ležaja za letvu upravljača za putničke automobile i lake kamione.

Patentirano rešenje dizajnirano je namenski za novu generaciju luksuznih automobila, električnih vozila, itd, u skladu sa trendovima u automobilskoj industriji koji se kreću ka tome da se obezbedi ugodnost za vozača. Da bi se taj trend ispratio za upravljački sistem, kompanija SKF usmerila je svoja proučavanja na smanjenje nivoa buke i vibracija koje se prenose sa puta na vozača.

Inovativni dizajn ovog novog robusnog ugaonog ležaja za letvu upravljača menja standardnu talasastu oprugu novim patentiranim rešenjem od gume.

Ova promena dovela je do značajnog smanjenja varijacija obrtnog momenta i doprinela je ugodnijem osećaju prilikom upravljanja.

Funkcije:
• 20% smanjenja prosečnog obrtnog momenta
• 80% smanjenja varijacije obrtnog momenta
• Manji nivo buke (–7/8 DbA)
• Novi patentirani dizajn ležaja
• Optimizovani sistem pred-opterećenja
• Mogućnost prilagođavanja (provodljivost, obliik otvora, dimenzija)

Pogodnosti:
• Nizak i ugodan obrtni momenat prilikom upravljanja
• Poboljšanje udobnosti u vožnji vezane za buku i vibracije

Aktiebolaget SKF
(obj.)

Za više informacija, kontaktirajte: Odnosi sa štampom: Monik Turner, +1 267 436 6836, +1 215 801 8722, Monique.Turner@skf.com

SKF je vodeći svetski dobavljač ležajeva, zaptivki, mehatronike, sistema za podmazivanje i usluga koje uključuju tehničku podršku, održavanje i usluge za održavanje pouzdanosti, inženjersku konsultaciju i obuku. Kompanija SKF ima predstavništva u više od 130 zemalja i više od 15.000 distributera širom sveta. Godišnja prodaja u 2012. bila je 64.575 miliona švedskih kruna, a broj zaposlenih bio je 46.775. www.skf.com

® SKF je registrovani zaštitni znak SKF Group.SKF logo