Laserski vibrometar kompanije SKF pruža bezkontaktno merenje vibracija

 • Priča
  MSL-7000 laserski vibrometar
  MSL-7000 laserski vibrometar

  2013 децембар 02, 09:00 CET

  Bezkontaktni senzor za vibraciju pruža inženjerima nove mogućnosti za praćenje u širokom spektru primena, kao što su primene kod ventilatora, električnih motora, pumpi i kućnih aparata.

  Geteborg, 02. decembar, 2013.: Kompanija SKF izbacila je na tržište SKF laserski vibrometar MSL-7000, digitalni, integrisani, vibrometar u jednom pakovanju, koji je posebno razvijen za bezkontaktno merenje vibracija. MSL-7000 pruža servisnim inženjerima napredni, fleksibilni i izdržljivi alat za praćenje merenja vibracije za primenu u velikom broju raznovrsnih oblasti.

  Razvoj MSL-7000 ispunjava potrebe povećanog broja mušterija koji žele da sprovedu krajnje testiranje buke za svoje proizvode prilikom upotrebe, posebno za primene koje su „kritične za nivo buke“ kao što su ventilatori, električni motori, pumpe i kućni aparati. Dizajn je lak za integraciju sa podešavanjima za testiranja i postojećim kontrolnim sistemima i pokriva akustična merenja od 0,2 Hz (za spore rotacije) do 22 kHz. MSL-7000 može se takođe koristiti za mobilno praćenje stanja, zajedno sa SKF Microlog serijom, pri čemu se omogućava bezkontaktna merenja koja se nisu mogla obaviti ranije, kao što su merenja na vrućim površinama i kroz staklo.

  „Laserski vibrometar kompanije SKF može pomoći klijentima kojima su potrebna napredna i fleksibilna merenja, bez obzira da li obavljaju proveru kvaliteta nakon montiranja ili merenje vibracija na teško dostupnim mestima“, izjavio je Verner Palmetšofer, generalni menadžer Centra za praćenje stanja u Stejru, u Austriji.

  Robusni i kompaktni dizajn sa meračem u jednoj jedinici pruža lako montiranje i korišćenje, a pošto radi na principu bezkontaktnog merenja, MSL-7000 se znatno manje haba, što ga čini efikasnim i isplativim alatom.

  MSL-7000 je razvijen za samostalno korišćenje za krajnju inspekciju proizvoda ili zajedno sa proizvodima za praćenje stanja kompanije SKF, kao što su proizvodi iz SKF Microlog porodice ili prenosni instrumenti za merenje i prikupljanje podataka o vibracijama, pružajući tako dodatnu vrednost svim klijentima. Pored toga, dostupan je paket MSL 7000C, za upotrebu laptopa sa SKF FPM softverom i karticom za daljinsku akviziciju podataka.

  Za više informacija, posetite skf.com/lasersensor


  Aktiebolaget SKF
  (obj.)

  Za više informacija, kontaktirajte: Odnosi sa štampom: Nia Kilstrom, +46 31-337 2897; +46 706 67 28 97; nia.kihlstrom@skf.com

  SKF je vodeći svetski dobavljač ležajeva, zaptivki, mehatronike, sistema za podmazivanje i usluga koje uključuju tehničku podršku, održavanje i usluge za održavanje pouzdanosti, inženjersku konsultaciju i obuku. Kompanija SKF ima predstavništva u više od 130 zemalja i više od 15.000 distributera širom sveta. Godišnja prodaja u 2012. bila je 64.575 miliona švedskih kruna, a broj zaposlenih bio je 46.775. www.skf.com

  ® SKF je registrovani zaštitni znak SKF Group.

 • Slika

Preuzmite komplet za novine

Komplet za novine (198 KB)

SKF logo