Kompanija SKF prikazuje efikasna rešenja za pomorski sektor na sajmu Marintec 2013.

2013 децембар 02, 13:00 CET

Geteborg, 02. decembar, 2013: Kompanija SKF demonstriraće prošireni portfolio proizvoda na sajmu Marintec u Šangaju, od 3. do 6. decembra. Prvi put od akvizicije kompanije Blohm + Voss Industries (BVI) od strane kompanije SKF u ranijem periodu ove godine, kompanija će predstaviti svoju kompletnu ponudu za pomorsku industriju.

„Nakon akvizicije kompanije BVI, naš portfolio proizvoda i usluga za pomorsku industriju je značajno povećan. Proizvodi kompanije Blohm+Voss Industries dopunjuju proizvode i usluge za pomorsku industriju na veoma značajan način, u skladu sa našom strategijom za pomorsku industriju. Zajednički portfolio i stručni razvoj obe kompanije omogućiće nam da namenski skrojimo širok i integrisani spektar proizvoda za klijente“ izjavio je Tomas Frost, direktor, SKF Focused Industries

Kao dodatak već postojećim proizvodima i uslugama sa obe strane, biće takođe i pokretanja novih proizvoda, koji će za ovaj sajam biti veoma usmereni ka novoj generaciji SIMPLEX-COMPACT zaptivki sa zaptivnim prstenom (SC3).

SKF Blohm + Voss Industries jedan je od vodećih proizvođača i pružalaca usluga za kvalitetnu opremu za kritične primene u okviru pomorskog sektora. U to spadaju, između ostalog, komponente za osovine (zaptivke i ležajevi), sistemi za stabilizaciju, zupčanici za upravljačku letvu i separatori za vodu na brodskom dnu. Komanija SKF dostavlja na pomorsko tržište kuglične ležajeve, spojnice i sisteme za podmazivanje kao i veći broj usluga.

„Kompanija Blohm + Voss Industries tokom godina razvila je svetsku mrežu distributera specijalizovanih za prodaju u pomorskoj industriji, sa izuzetnim pristupom na tržištu. Ova mreža pruža kompaniji SKF sjajnu priliku za efikasnu promociju njenih proizvoda brodogradilištima i kompanijama za transport širom sveta. Zauzvrat, kompanija SKF ojačava prisustvo i prilike kod mnogih proizvođača pogonskih sistema, npr. kod onih koji proizvode kompletne pogonske jedinice, kao što su kapsule, za tržište“ rekao je Dejvid Johanson, rukovodilac razvoja pomorskog poslovanja, SKF.

Pored prodajne mreže, SKF Blohm + Voss Industries takođe ima veliku mrežu servisnih stanica koje se brinu o održavanju i popravci instaliranih komponenti.
U kombinaciji sa pomorskim kancelarijama kompanije SKF širom sveta i zajedno sa 6000 ovlašćenih distributera, ukupni portfolio pomorskih proizvoda i usluga kompanije SKF sada je još bliži za naše klijente.

www.skf.com/marine
www.bv-industries.com


Aktiebolaget SKF
(obj.)

Za više informacija, kontaktirajte: Odnosi sa štampom: Nia Kilstrom, +46 31-337 2897; +46 706 67 28 97; nia.kihlstrom@skf.com

SKF je vodeći svetski dobavljač ležajeva, zaptivki, mehatronike, sistema za podmazivanje i usluga koje uključuju tehničku podršku, održavanje i usluge za održavanje pouzdanosti, inženjersku konsultaciju i obuku. Kompanija SKF ima predstavništva u više od 130 zemalja i više od 15.000 distributera širom sveta. Godišnja prodaja u 2012. bila je 64.575 miliona švedskih kruna, a broj zaposlenih bio je 46.775. www.skf.com

® SKF je registrovani zaštitni znak SKF Group.


SKF logo