Kompanija SKF unapređuje termovizijske kamere u cilju poboljšanja praćenja stanja

 • Priča
  SKF termalna kamera
  SKF termalna kamera
  SKF termalna kamera

  2013 децембар 16, 13:00 CET

  Kompanija SKF predstavila je dve nove termovizijske kamere, SKF TKTI 21 i TKTI 31, koje pružaju ekonomično sredstvo za poboljšanje efikasnosti i bezbednosti tokom održavanja

  Geteborg, Švedska, 16. decembar, 2013. godine: Kompanija SKF predstavila je dve unapređene termalne kamere koje mogu da smanje troškove i poboljšaju efikasnost tako što će omogućiti inženjerima da otkriju potencijalne probleme pre nego što do njih dođe. Termalne kamere SKF TKTI 21 i TKTI 31 mogu se koristiti za više primena za otkrivanje neobičnih šema zagrevanja koje su pokazatelj problema sa mašinom, omogućavajući tako brzo preventivno održavanje u cilju smanjenja gubitaka u proizvodnji zbog neplaniranih zastoja. Pomažući u povećanju dostupnosti i pouzdanosti postrojenja, termalne kamere kompanije SKF omogućiće visok povratak investicije kada se koriste kao deo proaktivnog programa održavanja.

  „Termalne kamere se često koriste u industriji obrade hrane kako bi se otkrilo pregrevanje pumpi, one ne samo da pomažu u planiranju održavanja već takođe pomažu u smanjenju količine pokvarenih proizvoda“, izjavio je Džulijen Meuner, zadužen za razvoj proizvoda u kompaniji SKF.

  TKTI 31, koja će zameniti TKTI 30, unapređena je sa termalnim detektorom koji ima 40% više piksela. Sa standardnim detektorom od 380x280 piksela, TKTI 31 je jeftinija od većine drugih brendova koji nude standardni detektor sa 320x240 piksela. U međuvremenu, nova TKTI21 je značajno jeftinija od svoje prethodnice i jedna je najeftinijih i najpriznatijih termalnih kamera sa rezolucijom 160x120 piksela, na tržištu.

  Termalne kamere kompanije SKF ispunjavaju potrebe inženjera za praćenje stanja tako što nude pogodna sredstva za ispitivanje opreme u toku rada, pod punim opterećenjem, uz minimalne smetnje za proizvodnju.

  Kamere takođe pomažu inženjerima da izbegnu bezbednosne probleme tokom inspekcije opreme kojoj je teško pristupiti ili je povezana na električnu struju. Termalne kamere kompanije SKF dostavljaju se sa softverom za termalno snimanje i analize koji je lak za upotrebu i koji je dizajniran da pomogne pravim korisnicima. Za razliku od mnogih sličnih proizvoda, detaljne analize snimaka i profesionalni izveštaji brzo i lako se kreiraju, a uz samo jedan klik miša mogu se podeliti sa ostalima u PDF ili MS Word formatu. 


  Aktiebolaget SKF
  (obj.)

  Za više informacija, kontaktirajte: Nia Kilstrom, SKF Group Communication, +46 31-337 2897; +46 706 67 28 97; nia.kihlstrom@skf.com

  SKF je vodeći svetski dobavljač ležajeva, zaptivki, mehatronike, sistema za podmazivanje i usluga koje uključuju tehničku podršku, održavanje i usluge za održavanje pouzdanosti, inženjersku konsultaciju i obuku. Kompanija SKF ima predstavništva u više od 130 zemalja i više od 15.000 distributera širom sveta. Godišnja prodaja u 2012. bila je 64.575 miliona švedskih kruna, a broj zaposlenih bio je 46.775. www.skf.com

  ® SKF je registrovani zaštitni znak SKF Group. • Slika

Preuzmite komplet za novine

Komplet za novine (1.6 MB)

SKF logo