Kompanija SKF dobija nagradu za izuzetan kvalitet od kompanije Tesla Motors za izuzetan učinak

2013 децембар 18, 13:00 CET

Geteborg, Švedska, 18. decembar, 2013 godine: Kompaniji SKF dodeljena je nagrada za izuzetan kvalitet od strane kompanije Tesla Motors, koja se dodeljuje za tri dobavljača koji postignu izuzetan učinak u oblastima kvaliteta, dostave i korisničkih usluga. 

Kompanija SKF sarađuje sa kompanijom Tesla od njihovog predstavljanja prvog Tesla Roadster sportskog automobila bez štetnih emisija 2008, godine. Najnoviji sporazum uključuje štedljive kuglične ležajeve sa dubokim žlebom iz kompanije SKF i lake hibridne ležajeve (keramičke) za električni motor i menjač, koji će biti uključeni u sve njihove potpuno električne, luksuzne sportske automobile, Tesla Model S.

Trigve Sten, Predsednik, SKF Automotive je izjavio, „Prava je čast primiti ovo priznanje za dobavljača izuzetnog kvaliteta od kompanije Tesla. Sarađivali smo kao partneri sa kompanijom Tesla od prezentacije njihovog prvog sportskog automobila, Tesla Roadster, kako bismo pokrenuli inovacije za električne automobile visokih performansi. Fokus kompanije SKF na održivosti i inženjeringu u skladu je sa fokusom kompanije Tesla na energetski efikasne električne automobile. Naše kombinovane inženjerske veštine doneće još puno sjajnih rešenja u budućnosti, u to sam siguran.”

„Kompanija SKF dokazala se u ispunjenju naših potreba na brz i efikasan način. Rešenja su ispunila naša visoka očekivanja i naša saradnja je jaka i pouzdana. Napredna inženjerska stručnost je veoma važna za nas. Verujemo da će nam kompanija SKF pružiti podršku u našem pokušaju da postignemo visok učinak, energetsku efikasnost i potpuno električne i pristupačne sportske automobile“ izjavio je Peter Karlson, Podpredsednik prodaje u kompaniji Tesla Motors.

Rešenja kompanije SKF dizajnirana su za ispunjenje striktnih zahteva primene za vozila Model S, uključujući brzinu, temperaturu, radni vek, trenje i masu.

Aktiebolaget SKF
(obj.)Za više informacija, kontaktirajte:
Direktna veza za medije: +46 31 337 2400
Odnosi sa štampom: Rebeka Janzon, +46 31-337 3880; +46 727-173 880; rebecca.janzon@skf.com
Odnosi sa investitorima: Marita Bjork, +46 31-337 1994; +46 705-181 994; marita.bjork@skf.com


SKF je vodeći svetski dobavljač ležajeva, zaptivki, mehatronike, sistema za podmazivanje i usluga koje uključuju tehničku podršku, održavanje i usluge za održavanje pouzdanosti, inženjersku konsultaciju i obuku. Kompanija SKF ima predstavništva u više od 130 zemalja i više od 15.000 distributera širom sveta. Godišnja prodaja u 2012. bila je 64.575 miliona švedskih kruna, a broj zaposlenih bio je 46.775. www.skf.com

® SKF je registrovani zaštitni znak SKF Group.SKF logo