Kompanija SKF proslavlja 10 godina potvrđenih ušteda za klijente

 • Priča

  2014 фебруар 20, 10:30 CET

  Klijenti potvrđuju uštedu od više od 10 milijardi švedskih kruna tokom 2013. godine i više od 27 milijardi švedskih kruna od početka Programa za dokumentovana rešenja kompanije SKF

  Geteborg, Švedska, 20. februar 2014. godine: Kompanija SKF proslavlja prvih 10 godina od uvođenja svog Programa za dokumentovana rešenja (DSP), koji kompanija koristi da izmeri novčanu vrednost potvrđenih ušteda koje njeni klijenti mogu da naprave korišćenjem rešenja kompanije SKF.

  Kompanija SKF objavila je ovaj program pre 10 godina kako bi pokazala, na merljiv način, vrednost koju pruža svojim klijentima. Kompanija SKF sakuplja i otprema informacije o primeni klijenata u svoj DSP sistem, što joj daje sposobnost da pruži tom klijentu završne vrednosti predviđanja ukupnih ušteda koje se mogu ostvariti korišćenjem rešenja kompanije SKF. Kasnije klijent potvrdi ovu procenu kada se predviđene uštede ostvare.

  Vartan Vartanijan, Predsednik, SKF Industrijska tržišta, Regionalna prodaja i usluge, je izjavio, „DSP pruža našim klijentima širi uvid. Prikazuje im ukupnu vrednost koju će proizvod ili usluga kompanije SKF doneti njihovom poslovanju, umesto da vodi računa samo o ceni za kupovinu rešenja.“

  Kompanija SKF pomaže klijentima da uštede na puno načina ‒ na primer, korišćenje rešenja koja traju duže, i donose veću uštedu energije ili smanjuju vreme zastoja mašina. Preko DSP-a, klijenti su potvrdili da im je kompanija SKF uštedela više od 4 milijarde švedskih kruna tokom 2013. godine.

  Jedan od ovih klijenata, ArcelorMittal, potvrđuje uštedu od 17,7 miliona švedskih kruna za proteklu godinu. Kompanija SKF koristila je DSP da pokaže multinacionalnoj kompaniji za proizvodnju čelika da može da ostvari značajne uštede reparacijom starih ležajeva i da značajno smanji zastoj rada čuvanjem rezervnih ležajeva u magacinu. Smanjenje troškova održavanja i novih ležajeva, kao i povećanje pouzdanosti opreme, značilo je da je kompanija ArcelorMittal dostigla povraćaj investicije od preko 1.500%.

  „DSP slučajevi kompanije SKF pomogli su nam da procenimo pogodnosti prilikom donošenja određenih operativnih odluka, kao što su promene u potrošnji/količini i poboljšanje radne efikasnosti“ Izjavio je Frederik Lourme, ArcelorMittal Global Buyer.

  Ukupna ušteda potvrđena od strane klijenata kompanije SKF od početka DSP-a je više od 27 milijardi švedskih kruna.

  Aktiebolaget SKF
  (obj.)


  Za više informacija, kontaktirajte:
  Direktna veza za medije: +46 31 337 2400
  Odnosi sa štampom: Rebeka Janzon, +46 31-337 3880; +46 727-173 880; rebecca.janzon@skf.com
  Odnosi sa investitorima: Marita Bjork, +46 31-337 1994; +46 705-181 994; marita.bjork@skf.com


  SKF je vodeći svetski dobavljač ležajeva, zaptivki, mehatronike, sistema za podmazivanje i usluga koje uključuju tehničku podršku, održavanje i usluge za održavanje pouzdanosti, inženjersku konsultaciju i obuku. Kompanija SKF ima predstavništva u više od 130 zemalja i više od 15.000 distributera širom sveta. Godišnja prodaja u 2013. bila je 63.597 miliona švedskih kruna, a broj zaposlenih bio je 48.401. www.skf.com

  ® SKF je registrovani zaštitni znak SKF Group.

 • Slika

Preuzmite komplet promotivnih materijala za medije

Komplet promotivnih materijala (5.5 MB)

SKF logo