Kompanija SKF predstaviće rešenja usmerena na primenu na ConExpo-Con/Agg sajmu

2014 фебруар 25, 14:00 CET

Geteborg, 25. februar 2014: Kompanija SKF prikazaće nove proizvode i rešenja za primenu dizajnirana da poboljšaju efikasnost, pouzdanost i učinak opreme za građevinarstvo, rudarstvo i sakupljanje na ConExpo-Con/Agg sajmu 2014. godine.

Proizvodi će biti prikazani u kontekstu mašina na kojima se obično koriste tako da će posetioci moći da se fokusiraju na određene vrste opreme. Biće naglašene ključne primene proizvoda za kopače, mašine za bušenje tunela i transportere, predstavljajući rešenja za namensku primenu kompanije SKF i proizvode sa brendom Lincoln. Za drugu vrstu opreme u ključne tačke biće uključeni valjci za puteve, buldožeri i laki kamioni. Stručnjaci će biti tu da objasne pogodnosti svih ovih inovacija pomoću demonstracija proizvoda, studija slučajeva i prezentacija.

Globalna stručnost i znanje iz kompanije SKF vezano za tržište građevinske, rudarske i sakupljačke opreme kombinuje se sa strateškim proizvodima koji pružaju posebna rešenja za izazove sa kojima se suočavaju proizvođači opreme. Ova rešenja za proizvode dizajnirana su da povećaju produktivnost i smanje ukupne troškove rada, što se može postići povećanjem pouzdanosti, smanjenjem potrošnje goriva, smanjenjem uticaja na životnu sredinu i povećanjem bezbednosti operatera.

Kompanija SKF predstaviće sledeće nove proizvode na sajmu ConExpo-Con/Agg:

Lincoln HTL 201US hidrauličnu pumpu za kontinualno podmazivanje
HTL 201US pumpa je dizajnirana za minimalizaciju trenja i habanja na malim i srednjim hidrauličnim čekićima od 650 funti (295 kg). Pogodna za dodatne hidraulične priključke, uključujući hvataljke, strugače i male kopače, kompaktna pumpa može se montirati direktno na priključak za kontinualno podmazivanje tokom rada uređaja.

SKF TLMR serije uređaja za automatsko podmazivanje
Razvijene za primenu na glavnim mašinama u teškoj industriji, TLMR serije automatskih uređaja za podmazivanje idealne su za teško pristupačna i opasna mesta za podmazivanje. Podmazivači su otporni na vodu, prašinu i vibracije i pružaju pouzdan rad pri velikim hladnoćama i toplotama.

Lincoln hidraulični PowerMaster motor
Dizajniran za upotrebu sa Lincoln-ovim PowerMaster III i PileDriver III cevnim pumpama, hidraulični PowerMaster motor ima čvrst dizajn sa minimalnim brojem pokretnih delova za maksimalnu pouzdanost i izdržljivost u primenama u teškim uslovima rada. Dostupan u dve veličine, motor povećava kapacitet pritiska prilikom pumpanja pumpe i/ili pruža veću zapreminu tokom primene i nisu mu potrebni solenoidni ventili ili spoljni ili limitirajući prekidači za kompletiranje ciklusa.

Lincoln PowerLuber pištolj za podmazivanje serije 1880
Sa efikasnim napajanjem pomoću litijum jonske baterije od 20 volti, PowerLuber pištolj za podmazivanje serije 1880 poseduje glavu sa velikim obrtnim momentom i doprema mazivo i do pritiska od 10.000 psi (690 bar) i u visokim i niskim izlaznim podešavanjima. Alat poseduje multifunkcionalni tečni kristalni ekran (LCD) za jasno prikazivanje standardnih očitavanja kao što su nivo baterije i tok maziva. Pored toga, merač pritiska na LCD-u otkriva gubitak punjenja, eliminišući lažna očitavanja, što pomaže u obezbeđivanju da oprema koja se servisira bude pravilno podmazana.

Lincoln PMV kontroler za prekoračenja
Kompatibilan sa svim Lincoln PMV pumpama, PMV kontroler za prekoračenja sprečava oštećenja pumpe usled visokih radnih brzina ukoliko se posuda ili rezervoar za mazivo isprazne. Električni kontroler isključuje pumpu i uključuje alarm ako se prekorači podešena vrednost ciklusa. Uređaj se lako postavlja i radi nezavisno od dovoda vazduha i pritiska.

Kompanija SKF takođe će prikazati nedavno predstavljene proizvode posebno dizajnirane za primene van drumskog saobraćaja i u rudarstvu:

Rešenja za primene u van drumskom saobraćaju
SKF Extended Life Plain ležajevi kombinuju dizajn kome skoro da nije potrebno održavanje sa robusnim performansama konvencionalnog sfernih ležaja čelik/čelik. Pošto za ove ležajeve nije potrebno ponovno podmazivanje, oni smanjuju radne troškove i minimalizuju uticaj na životnu sredinu.

Sveobuhvatni portfolio hidrauličnih zaptivki kompanije SKF pruža poboljšane performanse hidrauličnih cilindara. Razvijeni da zadrže hidraulične tečnosti, zadrže kontaminante i održe hidraulični pritisak, ova rešenja za zaptivke uključuju klipnjaču i amortizer, klip, brisač i statičke zaptivke, kao i vođicu i pomoćne prstenove.

Rešenja za rudarstvo
Kao deo teme usmerene na primenu, kompanija SKF će predstaviti novija rešenja za transportere, uključujući rešenja sa tri barijere, SE kućišta, sferne kuglične ležajeve sa zaptivkom (SSRBs) i zvučni set za montiranje zupčanika praznog hoda.

Rešenje sa tri barijere je ekološko, ekonomično rešenje koje može produžiti servisni vek bez čvrstih maziva, takonitnih zaptivki ili velikih količina maziva. Kada se instalira, ono obezbeđuje ležaju tri sloja zaštite tokom rada.

Sadrži veoma kvalitetne livene i rastegljive materijale, velike obode u osnovi i dodatni materijal oko otvora za montiranje, SE kućište otporno je na opterećenje nastalo usled udara i smanjuje distorziju osnove i nosača ležaja pri velikim opterećenjima.

Pogodno za teška okruženja, SSRBs je napravljeno od unapređenog čelika, pomoću novog, patentiranog toplotnog postupka obrade. Rezultat toga je i do dva puta povećani servisni vek u uslovima lošeg podmazivanja i u uslovima kontaminacije.

Ručni zvučni set za montiranje zupčanika praznog hoda pomaže u otkrivanju ranih znaka habanja ležaja zupčanika praznog hoda, smanjuje oštećenje remena i omogućava ekonomičnije planiranje održavanja.

Sajam koji se održava na svake tri godine, ConExpo-Con/Agg je međunarodno mesto za okupljanje za građevinsku industriju, uz fokus na građevinu, sakupljanje i mašine za mešanje gotovog betona i opremu. Sajam za 2014. godinu zakazan je od 4. do 8. marta u Konferencijskom centru u Las vegasu, Nevada. Rešenja za proizvode kompanije SKF biće prikazana na štandu 11621 u Severnoj sali.

Aktiebolaget SKF
(obj.)

Za više informacija, kontaktirajte:
Odnosi sa štampom: Monik Turner, +1 267 436 6836; +1 215 801 8722 monique.turner@skf.com
Odnosi sa štampom: Kenet Volš, +1 314 679 4255; +1 314 477 5661 kenneth.walsh@skf.com

SKF je vodeći svetski dobavljač ležajeva, zaptivki, mehatronike, sistema za podmazivanje i usluga koje uključuju tehničku podršku, održavanje i usluge za održavanje pouzdanosti, inženjersku konsultaciju i obuku. Kompanija SKF ima predstavništva u više od 130 zemalja i više od 15.000 distributera širom sveta. Godišnja prodaja u 2013. bila je 63.597 miliona švedskih kruna, a broj zaposlenih bio je 48.401. www.skf.com

® SKF je registrovani zaštitni znak SKF Group.


SKF logo